Концертите на 2021 г. (СНИМКИ)

С локдауни, маски, ваксини и сертификати, в една необичайна 2021 г., ние от ЛИЦАТА.БГ сме повече от горди, че успяхме да ви „заведем“ на повече от 40 концерта. В първият ден на 2022 г. избрахме да ви върнем назад през последните 12 месеца с най-емоционалните кадри от музиката на живо, която заснехме. Да ви припомним емоциите, които от ежедневие се превърнаха в лукс за целия свят.

ФЕСТИВАЛИ

Бяхме вашите очи на 5 запомнящи се фестивала. Изживяхме истински музикален хедонизъм с първото издание на независимия фест за алтернативна музика – REBEL REBEL, на 17 и 18 юли в „Маймунарника“. Запечатахме първото качване на сцена пред публика на живо на две от бандите – NiB: Now in Bulgaria и ALI, както и дебютът на софийска сцена на Lek City Case. Посрещнахме на живо първото издание и на още един столичен фестивал – Sofia Live Festival, на 18,19 и 20 юни, който за пръв път от десетилетие успя да събере култовите  Phuture Shock, качи на сцена тайнствените ПИSТАМАШINA и беше домакин на едно от редките представяния на живо на любимите „Анимационерите“. Зарадва ни и с лятно гостуване на базираните във Великобритания Hayes & Y.

Проследихме за вас най-интересното от програмата на най-дългия фестивал в България (а може би и в света) – Sofia Summer Fest, който продължи цели 78 дни и беше домакин на концерти от всички жанрове, постановки и всякакъв вид храна за душата – от Миро, през Графа, Jeremy?, „Керана и космонавтите“, „Авеню“, Поетите Live, Иво Димчев.

СВЕТОВНИ ЗВЕЗДИ

Успяхме да ви покажем някои от концертите на най-смелите международни звезди, които на пук на ограниченията от пандемията се срещнаха с българска публика – Ара Маликян, титаничната Бет Харт, виртуозния Васко Василев.

НОВИ АЛБУМИ

Заснехме представянето на цели 9 нови албума на български артисти – Hellion Stone, Fat Bertha, Елена Сиракова, P.I.F., Миро, „Керана и космонавтите“, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Тино.

Благодарим ви, че сте с нас. Благодарим на артистите, че ни се доверяват, че не спират да правят музика и да я дават на публиката. Пожелаваме ви през 2022 г. Музиката да е с вас!

Четете още по темата