Керана и космонавтите с първи голям самостоятелен концерт (СНИМКИ)

Керана и космонавтите @ Sofia Summer Fest 2021 Copyright: Licata.bg

– Защо са толкова дълги краката на Керана, бабо?

– За да прескача по-лесно огражденията, чедо!

Първи голям самостоятелен концерт в София и Керана завърши шоуто сред публиката, до която стигна само с един разкрач през достойно високите ограждения пред сцената. На участието, което бяха подготвили в рамките на Sofia Summer Fest за представянето на дебютния албум на Керана и космонавтите „Урса Майнър“, обаче му отиваше точно такъв финал.

(ЧЕТИ ОЩЕ: Керана: Мога да бъда всичко!)

И въпреки, че тавата е супер разнообразна, а парчетата в нея са във всевъзможни стилове, дори всевъзможни стилове се събират понякога в едно-единствено парче, като че ли ска песните им, с този женски вокал, произвеждат ток между музикантите и публиката. Най-вероятно и бандата отчита този факт, защото „Отлагам“ прозвуча цели два пъти. Не че беше необходимо каквото и да било усилие да вдигнат публиката на крака. Тя си ги посрещна права и скупчена пред сцената и остана така през двата часа пълнокръвно шоу на Керана и космонавтите.

Освен че 28 юли 2021 г. беше датата на излизане на първия им албум, както и на поредния им видео сингъл – „Комедиантката“, бандата от Пловдив имаше още един повод за отбелязване – рождения ден на фронтдамата си. Всички тези предпоставки превърнаха концерта в емоционално откровение от смях, прегръдки, целувки, изсвирване на стихове, закачки между саксофонист и дамите в публиката, вдигане на ръце на Керана и обучение на феновете в пловдивски диалект, според който трябва да си поискат бис не със скандиране „Още“, а „ОщИ“.

Четете още по темата