Владо Михайлов стартира своето The Winner Tour (СНИМКИ)

Владо Михайлов/ The Winner Tour Copyright: Licata.bg/ Румина Георгиева

Владо Михайлов даде старт на концертната си обиколка The Winner Tour снощи, 21 август, в рамките на Sofia Summer Fest. Заглавието на турнето, за мен лично, е малко претенциозно, защото Владо е изпълнител и още повече човек, пред чието име бих сложила по-скоро думите „big heart“, отколкото звездното „the winner“ (не че не е такъв и не че не е напълно ясно, че името на обиколката е продиктувано от победата му в телевизионната надпревара „Като две капки вода“). Усещането на разпродадения концерт на открито беше по-скоро интимно, изключително приятелско, а след всяка песен това „добро момче“ не спираше да благодари и да се покланя ниско на хората, изпълнили пространството пред сцената. Взаимност и много лични емоции правеха бурна химическа реакция в пространството на голямата поляна в Южен парк II.

ВЛАДО И ДРУГИТЕ

За способностите на Владо Михайлов като вокалист няма особен смисъл да говорим, защото са безспорни. И още повече – защото след толкова години на сцена, именно едно телевизионно предаване наскоро успя да покаже на масовия зрител онова, което хората, ходещи по клубни участия, знаехме от десетилетия. Огромното количество музиканти, които се извървяха на сцената снощи, и отношенията им на взаимност с титуляра на турнето, обаче, показаха нещо повече на публиката – неговата колегиалност към българската рок сцена и професионализма, с който е работил с всеки един от гостите си. Сега те просто му връщаха жеста.

Всеки артист, без значение колко е популярен, на първо място е човек със свои особености на характера и светоусещане. На сцената излиза професионалистът, който трябва да даде на публиката онова, за което е дошла, но в специални случаи и при определени артисти, някои черти от характера са толкова силни и неконтролируеми, че не могат да бъдат прибрани комфортно под сценичкия костюм. Струва ми се, Владо Михайлов не е способен да прибере “доброто момче” зад клишето за рок музикант.

СЕТЛИСТЪТ

Дългият 29 песни сетлист беше страхотна комбинация между парчета, които Владо Михайлов е правил с бандата си Rewind, със SLNG („Сленг“), на която е вокалист, с P.I.F., където е често гост-глас след загубата на Димо, с първата му група „Сафо“. Всичко това допълнено от кавъри, които хората обичат да слушат в негово изпълнение, а част от тях познават и от малкия екран.

ГОСТИТЕ

Гърба му пазеха момчетата от SLNG (Петър Рангелов (китара), Юрий Божинов (бас), Алекс Лазаров (барабани), Калин Петров (клавишни)). Към тях се присъединиха Иван Велков и Мартин Профиров от P.I.F., и Михаела Ненова от Rewind, а зад микрофона, Владо си партнираше с Никеца, Бобо и Рафи.

Изключително енергичен по сцената, Михайлов навъртя приличен километраж в рамките на тези два музикални часа, като в началото на концерта слезе и сред публиката за няколко парчета, а и за да поеме любовта на феновете си.

ТУРНЕТО

Турнето продължава с още няколко дати: 30 август – Пловдив, 31 август – Варна, 20 септември – Бургас, 21 септември – Плевен. Румина Георгиева запечата старта на тази обиколка, за да видите, какво ви очаква на следващите концерти.

THE WINNER TOUR:

Четете още по темата