The Rumjacks – келтик пънк безвремие в Маймунарника (СНИМКИ)

The Rumjacks Copyright: Licata.bg/ Assen Georgiev

Някои концерти са като дупка във времето. Ежедневието тече еднообразно, отиваш на работа, свършва работния ден, ако е лято може да изпиеш по някоя бира с приятели, и в една подобна вечер да се разберете да идете на концерт на открито. И ето тук се отваря въпросната дупка, в която времето се изкривява и почти спира да тече, премествайки етерното ви тяло в друго пространство. А когато всичко свърши и ежедневният ритъм се възобнови, нищо неподозиращ за вашите емоционални отклонения, сякаш седите крачка в страни от потока и изчаквате душата ви да се върне в тялото. Подобна дупка се отвори и снощи с концерт на келтик пънк дружината The Rumjacks в Маймунарника.

Те може и да са австралийци, но корените им в Ирландия и Шотландия карат келтските ритми да се сместват в музиката им толкова органично. Енергични, откровено щури и категорично харизматични, те вече имат твърди фенове у нас. Затова не им отне и песен време, за да завъртят мошпита и така до края на лайфа. През цялото време водеха весели диалози с публиката, а фронтменът Майк Ривкийс се позабавлява с типичната за келтите калаена свирка. На биса подари и едно акустично изпълнение на „Rhythm of Her Name“, сам с китарата си.

А иначе сетлистът включваше разнообразие от стари и по-нови парчета, сред които „Bullhead“, „The Black Mathilda“, култовата „An Irish Pub Song“, „A Fistful O’ Roses“, „The Pot & Kettle“, „Hestia“, „Light In My Shadow“, „Whitecaps“, „Across The Water“. А публиката отпразнува този урожай не само с моШни танци, но и със запалени факли.

Преди The Rumjacks на сцената се качи родната банда Fly The Flag, която освен старите си парчета, тества и няколко нови песни от предстоящия си албум.

Организатор на купона отново беше Wrong Events.

Вижте снимките от лудия купон снощи, дело на Асен Георгиев за ЛИЦАТА.

THE RUMJACKS + FLY THE FLAG:

Лицата на ЛИЦАТА:

Четете още по темата