Hills of Rock 2022 – Ден 3: Танкове и непосилна жега (СНИМКИ)

Testament @ Hills of Rock 2022 Copyright: Licata.bg/ Yvo Kanin

След горещите емоции с дебюта на Slipknot в България в първия ден от Hills of Rock 2022 в Пловдив и адските огньове, които Behemoth и Mercyful Fate бълваха във втория ден от фестивала, третият ден беше белязан от непоносима, убийствена жега край гребния канал, много ентусиазъм, военните машини на Sabaton и убийствените барабани на Дейв Ломбардо с Testament.

Най-големият рок и метъл фестивал у нас току-що свърши, като се отчета с успех и доволни фенове, продукция на високо ниво и стегната организация, и вече са пуснати в продажба билети „на зелено“ за изданието през 2023 г. Все още не се знаят нито имена на групи, нито дати на бъдещото издание, но най-големите феновете на тежката музика могат да изпреварят събитията, да се доверят на имиджа на фестивала и да се сдобият с билет за целия фестивал срещу 120 лв, а ако членуват в Fest Club – за 99 лв.

Main Stage

© Licata.bg/Иво Канин

Сцена Music Jam

Третата вечер на сцена Music Jam беше може би най-силната за фестивала и отново доминирана от български групи. KORA, Hellion Stone (които пуснаха новия си сингъл „She Tells Me To Be Good“ пред два дни), Maze Hunters, Roadwire – всяка от тези банди демонстрира безкомпромисно отношение към участието си и свири на адски високо ниво, въпреки непосилните температури. Групите забиваха яко и събраха прилично количество публика пред сцената, която да поеме от тяхната енергия. Доказаха и колегиалност, като някои от музикантите излизаха с тениски на други от бандите участници. Родната сцена става все по-силна и работи все по-качествено. Най-вероятно е въпрос на време българска група да се появи на главната сцена на големия фестивал.

Сцена На Тъмно

На сцена На Тъмно афишът и в третият ден беше съставен от родни групи с потенциал, стилово безкрайно различни – от рока на Lek City Case, през хардкор пънка на Artificial Comet, дивите ритми на Scroletics, силното инди присъствие на Dead Man’s Hat и ска революцията на Pizza.

Четете още по темата