Hills of Rock 2022 – Ден 2: Демони изпълзяха от пъкъла (СНИМКИ)

Mercyful Fate @ Hills of Rock 2022 Copyright: Licata.bg/ Yvo Kanin

След ударното начало на тазгодишното издание на Hills of Rock 2022 в Пловдив с първото гостуване у нас на Slipknot, във втория ден на фестивала вратите на преизподнята се разтвориха широко и на главната сцена изпълзяха всички демони.

Main Stage

В топ форма след като загря в първия ден с алтернативния си проект Me And That Man, Нергал изведе полските чудовища Behemoth на лов за душите на българските фенове. И ги получи без никаква съпротива. Забележително визуално шоу с прилично количество огън, чийто езици прииждаха отвсякъде, и безупречен стегнат сет. Поляците добре знаят какво да очакват от българската публика, а и нашите фенове бяха подготвени да посрещнат и да се отдадат на една от любимите банди на родното рок и метъл общество.

Веднъж пристъпили в дверите на ада с Mercyful Fate той се разгърна в най-пищния си вид. Е, не всеки пред сцената беше готов да чуе и види това, което King Diamond и компания му бяха приготвили, водени от обърнатия кръст. Музикантски брилянтен концерт от час и половина, които се разгърна по впечатляващата сцена. Още веднъж трябва да се отбележи звукът и осветлението, както и мащабите на продукцията, които организаторите са успели да покрият безупречно. Определено бутиково беше изпълнението на Mercyful Fate, които през 40-годишната си история са вдъхновявали не една и две днес много по-известни банди.

Преди тежката артилерия да се качи на главната сцена с падането на слънцето, на нея стабилно подгряха Bury Tomorrow, които определено са във върхова форма. Британците се движеха като кълбовидни мълнии пълни с ярост и хвърляха бомби по хипнотизираната публика.

© Licata.bg/Иво Канин

Сцена Music Jam

Във втория ден на фестивала сцена Music Jam беше превзета изцяло от български групи. Голяма част от тях достойно запълваха паузите между излизанията на изпълнителите на главната сцена и бяха нахъсани да се представят на високо ниво – от опитните Конкурент, до новите машинки Dumbfound и Dash The Effort, заедно с Dishonored и Blue Lemon.

© Licata.bg/Иво Канин

Сцена На Тъмно

И сцената На Тъмно беше запазена само за български банди. Адски силно дамско присъствие от момичетата от Силует, колежките им от Boomerang и вечната Милена, гарнирано с купон от Северозападняците и нахъсано, амбициозно изпълнение от Abysmatic.

© Licata.bg/Иво Канин

Четете още по темата