Hills of Rock 2022 стартира огнено със Slipknot

Slipknot @ Hills of Rock 2022 Copyright: Licata.bg/Ivo Kanin

Може би една от най-дългочаканите световни групи у нас, която много пъти беше обявявана с концерт в България, но така и не идваше – Slipknot, най-накрая разтресоха земята под българските фенове. Чудовищата откриха Hills of Rock 2022 в Пловдив зрелищно, с много огън и помитаща енергия.

Впечатляваща главна сцена на фестивала, с впечатляващо озвучаване и най-важното – шоуто на Slipknot се разгърна в цялост. Или по-точно – деветимата от Айова се разполагаха по триетажна сцена, оборудвана с всякакъв вид ефекти, а музиката разкъсваше ушите час и половина. Публиката буквално полудя и дишаше в ритъм с групата, която пък отдаде цялата си енергия на феновете.

Преди този паметен момент, на главната сцена се качи алтернативният проект на Адам „Нергал“ Дарски (Behemoth) – Me And That Man. Истински късмет е, че полякът показа у нас и това си лице (Me And That Man се включиха в последния момент в афиша като резерва след отпадането на Rise Of The Northstar). Тежък, тъмен, мътен блус потече от сцената. Истинска наслада за ухото. На основната сцена се качиха още немците Heaven Shаll Burn, които за последно свириха у нас преди 10 години, американците от Vended, италианците от Klogr, и бразилското женско чудо Nervosa.

Main Stage

© Licata.bg/Иво Канин

Сцена Music Jam

В първия ден на Hills of Rock 2022 втората по големина сцена Music Jam приюти банди от България, Русия, Италия и Великобритания. This Burning Day, Deadscape и 40 Days Later дадоха чудесна представа в каква посока се движи българската тежка сцена. Допълниха си руснаците Fallcie, италианците 5rand и британците Ravenface.

© Licata.bg/Иво Канин

Сцена На Тъмно

Алтернативната сцена На Тъмно беше доминирана от родни банди, стилово разнообразни. От Jin Monic и Homeovox, през диско машините Ogi 23, актуалните Керана и Космонавтите, а в късните часове се качиха сърбите от Sin Seekas и британците Elvana.

© Licata.bg/Иво Канин

Четете още по темата