Sofia Live Festival – Ден 3: Мокри емоции (СНИМКИ)

от Асен Георгиев
Hayes&Y @ Sofia Live Festival 2022 Copyright: Асен Георгиев/ Licata.bg

Стачки на авиокомпании, невъзможни полети, отменени участия в последния момент, дъжд, лято, много музика на живо – всичко това се преплете в една силна емоция в третия ден от второто издание на Sofia Live Festival, който се проведе на открито на Арена София (Колодрума) в Борисовата градина.

(ВИЖ СНИМКИ И РЕПОРТАЖ ОТ ДЕН 4 ТУК!)

В следобеда на вчерашния ден стана ясно, че Lola Marsh, израелското дуо, което беше един от големите акценти тази година, не може да стигне до София, заради хилядите отменени полети. Затова на сцената на фестивала снощи се качиха само Dead Man’s Hat, Vianne и дългоочакваните Hayes&Y.

Дъждът накваси най-ентусиазираните меломани, които бяха дошли да слушат добра музика, но като че ли това само покачи емоцията от преживяването.

Най-младият участник на фестивала – българо-американката Vianne, се качи уверено на сцената и я запълни с наситения си с чувства сет за около час, след което отстъпи място на Hayes&Y. Фронтменът Благослав Анастасов няколко пъти благодари на публиката, че стоически ги подкрепя под дъжда. Припомни за концерта на Whitesnake и Def Leppard в София през 2008 г, когато от небето се изля потоп и призна, че за разлика от публиката в снощната вечер, той си е тръгнал заради дъжда. Затова и феновете получиха награда – песен от предстоящия албум на Hayes&Y, която беше посрещната с единодушно одобрение.

След часове предстои финалната, четвърта вечер на Sofia Live Festival, която претърпя огромни промени само за часове, след като стана ясно, че нито Children of Zeus, нито AKUA NARU могат да стигнат до България. организаторите направиха чудеса от храброст и запълниха повече от добре програмата с нови групи, а входът ще бъде Безплатен.

Ето и реда на излизане на артистите довечера:

  • 18:30 – 19:20 – МОЛЕЦ
  • 19:30 – 20:15 – Fingertone & Malik
  • 20:25 – 21:10 – Trombobby & C-MO и Единствените им Приятели
  • 21:20 – 22:05 – Silas Short
  • 22:15 – 23:00 – Phuture Shock

СНИМКИ – ДЕН 3:

© Асен Георгиев за Licata.bg

Четете още по темата