Sofia Live Festival 2022 – Ден 4: Идеалният План Б (СНИМКИ)

Silas Short @ Sofia Live Festival 2022 Day 4 Copyright: Марин Карастоянов за Licata.bg

Последната вечер на тазгодишното издание на Sofia Live Festival спокойно може да се нарече План Б, след като две от основните имена на вечерта – Children of Zeus и Akua Naru, не успяха да стигнат до България, заради хилядите отменени полети в Европа и САЩ. Само за ден обаче организаторите успяха да осигурят най-добрите им заместители от българската сцена – Fingertone & Malik, Trombobby & C-MO и Единствените им Приятели и Phuture Shock.

(ВИЖ СНИМКИ И РЕПОРТАЖ ОТ ДЕН 3 ТУК!)

Първи на сцената на Арена София излезе сензацията МОЛЕЦ, които издадоха първия си сингъл преди по-малко от година, но вече имат толкова вярна публика, че тя ги следва навсякъде. Дуото представи на живо и 4-5 неиздавани парчета, част от които ще бъдат дуети с други изпълнители, чиито имена все още пазят в тайна. Може би ще разберем скоро…

За участието на Fingertone & Malik на сцената се качи и дъщерята на Майкъл Флеминг (Malik), а публиката видя Fingertone и на финала на вечерта, като част от култовите Phuture Shock.

Още със стъпването си под светлините на прожекторите Trombobby & C-MO и Единствените им Приятели направиха истински купон, а публиката бързо се сгъстяваше с напредването на вечерта. Бандата изпълни няколко акустични версии на техни песни, след това вдигнаха темпото с цялата група и приятели.

Silas Short загря женската час, със страхотно r&b и соул звучене. Сетът на 25-годишния американец, който за щастие беше пристигнал в София доста преди фестивала и заради това успя да вземе участие в него, започна спокойно, но публиката определено го надъха и най-новото попълнение на прочутия лейбъл Stones Throw остана на бис с няколко freestyle jam-a!

Финалът беше сложен от култовите Phuture Shock, които отбелязаха 20 години от издаването на албума Playback, като представиха парчета в специални аранжименти, дело на Ramsey Hercules, и в негова памет.

СНИМКИ, ДЕН 4:

© Марин Карастоянов за Licata.bg

Четете още по темата