Тежка вечер с Lek City Case и приятели (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Lek City Case @ Mixtape5 Copyright: Licata.bg/ Ivanichka Kyuchukova

„Леко“ притеснение ни беше обхванало от дългата официална тишина, която беше обвила лагера на „леките“ от Бургас – Lek City Case. Година след дебютния им албум „SEVEN“ не бяха пускали нов сингъл. Но привидно нещата никога не са такива, каквито са в действителност. И, да, отдъхнахме си, даже направо се запъхтяхме, на последния им лайв в София, на 13 април в клуб Mixtape 5.

Пет нови парчета и една половинка бяха примесени в стегнатият им сет от авторските песни от първия албум и няколко разкошни кавъра. А на сцената се качваха и слизаха, по някое време дори без ред, приятели музиканти, с които вечерта стана не само пъстра и наситена, но и още по-бурна.

„Broken“, „New Down“, „Insane“, „Doreen“, „Докога“, „Head Error“, бяха примесени с новите „Hold On“, „Fisherman“, „Anger“, „Trouble Is My Middle Name“ и „Intro“, която е едва на половина готова, но вече грабна ушите ни с нестандартния си подход. Момчетата бяха подготвили и още една нова, но си я запазиха за друг път и съкратиха сета, точно преди нея. Между всичко това много органично се напъхаха „Angel“ на Massive Attack, „Even Flow“ на Perl Jam, „Slither“ на Velvet Revolver и едно неповторимо „Невидимо дете“, за което освен всички приятели на бандата – Владо Михайлов (REWIND, SLNG), Никеца (Casual Threesome, Nikeca), Миша и Мария (SILUET), Мартин Профиров (P.I.F., SILUET), на сцената изненадващо се качи и Керана. Опитайте само да си представите сцената на малката зала на Mixtape5 с всички тези музиканти…

Тежката музика на „леките“ направи душичките на присъстващите да летят леко, въпреки че твърде малко хора си причиниха това удоволствие. Момчетата от Бургас не са постоянно име в софийските афиши, но феновете на живата музика биха спечелили много, ако разширят още малко интересите си и към банди извън София. Особено когато ни гостуват на крака.

Вижте всички снимки от високоенергийния, високоволтов лайв на Lek City Case в София. А съвсем скоро с тях сме ви подготвили и изненада!

Lek City Case и приятели:

Четете още по темата