Finntroll с епичен концерт в България (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Finntroll @ Sofia Copyright: Licata.bg/ Rumina Georgieva

Епична скандинавска вечер спретнаха три банди от Севера за българската публика. На 12 април финландците Finntroll разлюляха столичния клуб Mixtape 5, по покана на Blue Hills Events. Феновете, които бяха изпълнили залата получиха бонус още две страхотни групи – естонците Metsatoll и Suotana, също от Финландия.

Тролове, финска митология и всякакви невероятни фолклорни легенди бяха донесли със себе си една от най-утвърдените банди на финландската метъл сцена Finntroll. Те стъпваха буквално тежко по сцената на клуба и пренесоха публиката в невероятен свят на легенди, за което им помогнаха и реквизитните елфски уши, които носеха. Феновете пък им показаха как се прави меле в България, в което се завъртяха коси, ръце, крака, че и по някоя бира. Бандата беше подготвила едночасов сет, като още в началото предупреди, че няма да излезе на бис, както и стана. Мъжка дума по финландски.

Преди тях на сцената се качиха естонците Metsatoll. След няколко разговора в публиката ни стана ясно, че не малка част от феновете снощи в Mixtape 5 са дошли именно заради тях. Парчетата им бяха изцяло на естонски, но с публиката говореха както на родния си език, така и на английски. Фолкметъл изпълненията им бяха допълнени от звука на любопитни традиционни инструменти, неособенопознати у нас.

Вечерта беше открита от финландците Suotana, които дадоха горещ старт с изключително сърдечното си отношение към публиката. Пееха на английски и не спираха да се снимат с феновете от сцената. Преди да се оттеглят, приканиха публиката да посети мърч зоната, където да си избере тениски и дискове.

С лека опасност за здравето и завишен риск за техниката, очите на Licata.bg снощи беше фотографът Румина Георгиева.

Finntroll:

Metsatoll:

Suotana:

Четете още по темата