Sofia Live Festival – Ден 3: Atmosphere, DJ Shadow, So Called Crew (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Atmosphere @ Sofia Copyright: Licata.bg/ Rumina Georgieva

Последната, трета вечер на Sofia Live Festival 2024 беше посветена на римите, диджейнга и скречовета – музиката, която необяснимо се поизгуби от големите концертни и фестивални сцени у нас в последните години. А публиката, която почти напълни пространството пред сцената на Арена София, показа, че определено има основа отново да се завъртят имена от световната хип-хоп сцена на живо в България. Кулминацията беше първото гостуване у нас на американското дуо Atmosphere, които излязоха на сцената като трио.

(ВИЖ ОЩЕ: ФОТОГАЛЕРИЯ Sofia Live Festival – Ден 1 и Sofia Live Festival – Ден 2)

Slug и DJ Ant се появиха с изненадващо попълнение към групата си – HEBL, диджей и продуцент, който подгрява актуалното им турне „Tour De Friends“ със самостоятелен сет, но в София беше част от изпълнението на Atmosphere, като се грижеше за скречовете. Определено получихме бонус към изживяването с превръщането на дуото в трио. Slug често се обръщаше към публиката от сцената и не веднъж заяви, че е на ясно какво коства на всеки един пред него, за да дойде на този концерт – транспорт, детегледачки, пари за билет, време. Всичко това го накара многократно да благодари на феновете, че поддържат групата им вече 28 години.

След като миналата година се забавлявахме с UNKLE, дойде ред снощи да чуем и продуцентa на дебютния им албум и човека, който им е дал първоначалната засилка – DJ Shadow. Изключително разнообразен сет, който преминаваше през почти всички възможни музикални стилове беше наградата за българските фенове.

А те, феновете, се бяха събрали от старта на вечерта още за българското участие – Жлъч / Григовор / Гена, които откриха третия ден от Sofia live Festival.

Вижте емоциите от снощи, събрани в снимките на Румина Георгиева за ЛИЦАТА:

Абонирай се за официалния YOUTUBE канал на ЛИЦАТА, където ще откриеш интервюта с артисти и видео кадри от концертите в България!

Четете още по темата