Sofia Live Festival – Ден 1: Selah Sue, Dub FX и heptagram (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Selah Sue Copyright: Licata.bg/ Ivanichka Kyuchukova

Тя кипи от енергия и емоции, но в същото време следва неотлъчно сценария на музикалното шоу, което е подготвила тази година. Тя е съчетание на крайности, които те почукват по рамото вече не само от текстовете на песните ѝ, но и от цялото зрелище, което поднася на публиката си. Тя е белгийката Selah Sue и даде старт на третото издание на Sofia Live Festival снощи, 21 юни, на Арена София.

Открих я от една реклама на Киндер Буено, в която звучеше нейната песен „In This World“, именно с това парче стартира и участието ѝ снощи. И тъкмо научих единствения ѝ излязъл до тогава албум, и Spirit of Burgas обявиха първото ѝ гостуване в България през 2013 г. На огромната сцена край морето излезе красиво и леко объркано момиче с китара, което изпълни пространството с гласа си и подчини публиката почти без да помръдне. 11 години по-късно, отново на голяма фестивална сцена, нямаше и помен от онова объркано дете. Майка на двама синове, човек намерил път към справяне с тежките депресивни състояния и публично лице на въпросите за психичното здраве, Selah е абсолютно завършен и изключително автентичен артист и човешко същество. Тя не просто направи концерт, а сътвори истински спектакъл, подкрепяна от четирима музиканти и три беквокалистки. Всяка песен беше допълнена от мултимедия, хореография, в която се включваха и беквокалистките, или встъпителни думи от самата Selah. На няколко пъти смени визията си и не спря да предава музиката си чрез цялото си тяло, а публиката реагира изключително спонтанно и върна обратно към сцената силна енергия.

(ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Selah Sue: Депресията направи важните неща в живота ми по-ясни)

Сетлистът на Selah Sue беше с два основни акцента – парчетата от първия ѝ албум, които български фенове пееха заедно с белгийката, и новата ѝ тава „Persona“. Не веднъж певицата се обърна към публиката с послание да се грижим за психичното си здраве, да открием мир вътре в себе си и да се обичаме такива, каквито сме. Изключително динамичните и танцувални парчета се редуваха с балади, за които Selah свиреше на акустична китара и не веднъж дори оставаше сама на сцената.

(ВИЖ ОЩЕ: Голямото скачане с Dub FX в Маймунарника)

И въпреки че именно Selah Sue трябваше да сложи точката на първата вечер на Sofia Live Festival, всъщност програмата се размести в движение. Първи на сцената се качиха момчетата от българската банда heptagram и направиха своя сет под лъчите на все още убийственото слънце с повече от час закъснение. Едва след това стана ясно защо. Защото полетът на австралийския хип-хоп/дъб/дръмеднбейс бунтар Dub FX е бил отменян неколкократно и той кацна едва късно вечерта. Смея да твърдя обаче, че настроението на публиката не понесе почти никакви негативи, защото в крайна сметка в 23:00 часа, веднага след концерта на Sela Sue, на малката сцена и с малко по-слаб звук, заради правилата за шума, Dub FX излезе и даде всичко от себе си. Може би дори близостта с публиката на тази малка сцена е оставила по-емоционален отпечатък сред присъстващите, защото никой не си тръгна, въпреки немалкото закъснение в програмата на фестивала.

Вижте как премина първият ден от Sofia Live Festival 2024 в снимки:

ВИЖ ОЩЕ:

Sofia Live Festival – Ден 2: KOVACS, Bulgarian Cartrader, Woomb (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Sofia Live Festival – Ден 3: Atmosphere, DJ Shadow, So Called Crew (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Абонирай се за официалния YOUTUBE канал на ЛИЦАТА, където ще откриеш интервюта с артисти и видео кадри от концертите в България!

Четете още по темата