Sofia Live Festival – Ден 2: KOVACS, Bulgarian Cartrader, Woomb (ФОТОГАЛЕРИЯ)

KOVACS @ Sofia Copyright: Licata.bg/ Rumina Georgieva

Малко преди полунощ, малко след като светлините на голямата сцена на Sofia Live Festival изгаснаха, по кожата все още лепнат невидими частици елегантен водевил и кабаретна театралност, които най-вероятно ще останат дълго след среднощния душ, като татуирани от първия концерт на нидерландското чудо KOVACS в България. Именно тя беше големият акцент във втория ден от фестивала и видимо успя да изненада дори подготвените в публиката. Но нито зверският ѝ глас, нито интересното ѝ представление бяха това, което най-силно повлия върху общото фестивално подсъзнание. А по-скоро изненадата от безапелационното внушение на това 34-годишно опак момиче, че преживява всяка дума и всеки тон от музиката си. Предаде го и на нас.

(ВИЖ ОЩЕ: Sofia Live Festival 2024 – Ден 1 и Sofia Live Festival – Ден 3)

Програмата на втория ден вървеше с абсолютна прецизност и, въпреки че в 18:30 ч в центъра на столицата, на Арена София, беше по-горещо от Ада, и публиката все още изчакваше да падне малко температурата, за да дойде, Woomb излязоха с добре познатия ни сет, рисуващ музикални пейзажи. Липсата на онази интимност, която придава допълнителна стойност на изпълненията им в клубове, както и характерното осветление, което винаги са избирали, донякъде повлия на възприятието на сета им. Изпипан в музикално отношение, отличаващ се, но поизгубил от чара си, може би този концерт трябваше да е в някой от следващите слотове на програмата.

(ВИЖ ОЩЕ: Woomb подчиниха „Строежа“ (ФОТОГАЛЕРИЯ))

След 30-минутно представяне на млади изпълнители от България и Франция в слота Trace talent, дойде ред на сцената да се качи и едно от имената, до което от скоро обичаме да лепим гордо етикета „българин“ – Bulgarian Cartrader. Особено след като преди няколко месеца стана един от победителите на наградите Music Moves Europe 2024. Именно миналата година, отново на Sofia Live Festival беше първият концерт на Bulgarian Cartrader у нас, защото Даниел Стоянов може и да е роден в България, но е отраснал и живее в Германия. Неговите сценични изяви винаги са съпътствани с близка интеракция с публиката, а концертите му у нас му позволяват да разгърне и приличния си български език и да се впусне в приятни разговори от сцената. Нефилтрираната му музика, която гравитира около попа, но често отлита в необичайни посоки, печели все повече симпатии сред меломаните и това най-добре личи по нарастващата публика на концертите му.

(ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Bulgarian Cartrader: Псевдонимът ми дава допълнителна културна мисия)

Емоциите от снощната изключително артистична втора вечер на Sofia Live Festival улови обективът на Румина Георгиева за ЛИЦАТА.

KOVACS:

Bulgarian Cartrader:

Woomb:

Trace talent:

Абонирай се за официалния YOUTUBE канал на ЛИЦАТА, където ще откриеш интервюта с артисти и видео кадри от концертите в България!

Четете още по темата