Sofia Live Festival 2023 /ДЕН I/ – UNKLE, 1000mods, Me And My Devil, Love’N’Joy (СНИМКИ)

Sofia Live Festival 2023 Copyright: Assen Georgiev/ Licata.bg

Цветно настроение, цветни хора, цветни ленти и много щедро слънце дадоха старт на третото издание на Sofia Live Festival. Арена София (Колодрума в Борисовата градина) беше напълно преобразена и превърната в истинско фестивално пространство, в което нищо да не ти липсва – от напитки и храна, до дебела сянка, колела под наем, кошчета за рециклиране, антифони за децата и най-вече – страхотна селекция от музика.

ПО СВЕТЛО

За съжаление все още фестивалната ни култура не е достатъчно висока и публиката не се беше събрала в пълния си капацитет за откриващите банди. Въпреки това украинците от Love’N’Joy забиха здраво и получиха одобрението на най-големите ентусиасти. След тях на сцената се качи една от най-отличаващите се родни ъндърграунд банди – Me and My Devil, а с падането на слънцето феновете пред сцената ставаха все повече. Стегнат и динамичен сет с част от парчетата от първия албум на бандата, плюс „Dirt“ и „So Cool“, които ще бъдат включени в следващата им тава. Супер динамика и емоция струеше от сцената и 40-те минути, които им бяха отредени на сцена, ни се сториха като 15, оставяйки приятни вкус, че искаме още.

(ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ангел Каспарянов (Me And My Devil): За да си свободен, трябва да си безкомпромисен)

ПО ТЪМНО

Гърците от 1000mods спазиха обещанието си и направиха това, което доказано умеят най-добре – раздвижиха и изпотиха публиката, за да е готова за хедлайнера на вечерта UNKLE. За сета на британците, начело с Джеймс Лавел, настроението се промени толкова отчетливо, колкото и музикалния стил. Бърза смяна на публиката и нови лица в предните редици със съвсем различно настроение, но с не по-малко емоция и вкус на лято.

(ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 1000mods: В България има много добри музиканти, но трябва да излязат на турнета в чужбина)

След часове стартира втората вечер на Sofia Live Festival, в която на сената ще излязат най-новия български музикален проект Woomb, украинката Alina Pash, българската банда NOCKTERN, нидерландецът Benny Sings и електронната легенда Roni Size.

А до тогава се потопете в настроението от първия ден на Sofia Live Festival 2023 със снимките на Асен Георгиев за ЛИЦАТА.

(ВИЖ СНИМКИ ОТ ДЕН II И ДЕН III)

UNKLE

1000mods

Me and My Devil

Love’N’Joy

Sofia Live Festival Vibe

Четете още по темата