Interpol – малко публика, голям лайв (СНИМКИ)

от Георги Ачов
Interpol @Sofia/ Joy station Copyright: George Achov/ Licata.bg

Един култ от близкото минало – Interpol, дойде за първия си концерт у нас. Е, както често става по нашите географски ширини – не на върха на славата си, но с този бек каталог бандата заслужава вниманието на меломаните. И го получи, снощи, 21 юни, в клуб Joy Station в София, след като концертът им беше преместен от стадион „Юнак“.

Пред сцената на клуба не беше онази многобройна публика, която би било редно за група от такъв калибър, но пък всеки на този концерт знаеше за какво е там. Може би около 400 души станаха свидетели на този иначе много добър лайв на инди ветераните от Ню Йорк. Те пееха заедно с Interpol и демонстрираха наистина адекватно поведение. А най-приятната гледка беше група тийнейджъри на първите редици, които знаеха всяка дума от песните в сетлиста.

Колкото до сетлиста, Interpol бяха подбрали разходка из най-доброто от албумите си. Стартираха с „Toni“, отварящото парче на последния им албум „The Other Side of Make-Believe“ (2022). Продължиха с „Obstacle 1“ от албума „Turn on the Bright Lights“, който наскоро навърши 20 години и бандата обяви, че ще го преиздаде по този повод. Заредиха се хитове като „C’mere“ и „Rest My Chemistry“, а за финал се върнахме отново към втората тава на Interpol – „Antics“ и парчето „Slow Hands“.

MAZE HUNTERS

Не бива да се пропуска и подгряващата банда на този концерт – Maze Hunters, които само преди дни извадиха дебютния си дългосвирещ албум „Faceless„. Момчетата забиха достойно, както всъщност на всеки свой лайв и зарадваха публиката с качествено, стегнато и доста тематично изпълнение. Въведоха присъстващите в правилното настроение и допълниха идеално снощното музикално изживяване.

Вижте кадри от този супер як лайв, дело на Георги Ачов за ЛИЦАТА:

Четете още по темата