Голямото скачане с Dub FX в Маймунарника (СНИМКИ)

Dub FX @ Маймунарника Copyright: Licata.bg/ Marin Karastoianov

2000 души, наелектризирани дотолкова, че като ли светеха, скачаха заедно с култовия Dub FX и MC-тата му в Маймунарника снощи, 24 септември. Усещаше се като разгара на лятото!

С нов албум, който излезе преди два дни – „Infinite Reflection“, но и с всички любими парчета в джоба, англичанинът с бърза уста за пореден път включи София в европейското си турне, по покана на Blue Hills Events. Купонът започна с висок старт в обявения час, когато на сцената Dub FX се появи със стария си другар Woodnote и стартираха направо с класики от миналото, като „Made“. Манджата от рими беше точно гарнирана с тракове от новия албум -„Falling“, „No More“, „Woman Rising“.

През целия концерт Бенджамин Станфорд, както е истинското име на рап величието, се разхождаше напред назад през дискографията си и не пропусна любимите „Flow“, „Love Someone“, „Fly With Me“.

На сцената към дуто се присъедини и мениджъра и приятел на Dub FX – CАde за новата „Cracks In The Mirror“ с брутално хип-хоп звучене. Вече трио, което облада без проблем цялата сцена, музикантите тотално екзалтираха публиката. А тя им върна толкова мощна енергия, че накара Dub FX непредвидено да слезе сред феновете, за ужас на охраната. Върна се на сцената, но не сам, а с красива дама, която вместо да бъде изгонена, остана да танцува с музикантите за няколко парчета и беше изпратена с приятелски прегръдки.

От време на време CAde се качваше при Dub FX и Woodnote за колаборации и дори за един много силен фрийстайл, предизвикан от Бенджамин.

Разбира се, не мина и без обяснението в любов към феновете и признанието „Без хората, нямаше да съм това, което съм“. В края на шоуто Dub FX обясни на публиката, че не обича тези „чийзи“ викания на бис и ако искат още, просто трябва да бъдат много шумни! Хората това и направиха и получиха не бис, а „бисище“ – плейлист с още 6-7 песни.

След финала на концерта, по традиция, останаха да се срещнат с феновете си и да си поговорят с тях, а през цялото време на шоуто вярното око на ЛИЦАТА – Марин Карастоянов запечатваше важните моменти в снимки.

Dub FX:

Четете още по темата