September Fun’k Festival (Ден I) – Миленита, Tri O Five, Прея (СНИМКИ)

Tri O Five @ September Fun'k Fest Copyright: Licata.bg/ Marin Karastoianov

Първото издание на September Fun’k Festival стартира снощи, 29 септември, в едно от новите любопитни места на София – „Чистилището“ (The Purgatory), с три БГ банди за душата – Миленита, Прея и ветераните Tri O Five.

Като всяко начало и това е голямо и трудно, и заслужаваше малко повече внимание от страна на любителите на фънк и диско музиката, от всички авантюристи и търсачи на забавления, а защо не и на нови любопитни места, и най-вече – от онези, които обичат да прекарват вечерите си с добра музика на живо.

На Миленита се падна честта да открие този чисто нов фестивал, а тя разля разкошното си лежерно настроение с лукава усмихнати нотички на парчетата си, над цялото пространство. Усещането беше за късно лято с все още много живот в топлите нощи. Е, какъв по-добър саундтрак от Миленита и нейните „Черни котараци“, които се показваха дори от чорапите ѝ. И още – „Брак“, „София Град“… Старт, които може да те накара напълно да се отпуснеш.

Истинските танци започнаха с Tri о Five, а гласът на групата Lexus беше в страхотно настроение, което зарази избраните да ги гледат на живо. Истинско фънк-соул преживяване, което продължи близо часа с онези парчета, които през годините изградиха почерка на Tri O Five – „Оrganic“ , „Dr. Ferguson“, „I Don’t Wanna Go“. На финала малко реге се примеси с няколко кавъра.

(ВИЖ СНИМКИ от Ден II на September Fun’k Festival с Phuture Shock, Fingertone & Malik и Bobo & The Gang ТУК!)

(ВИЖ СНИМКИ от Ден III на September Fun’k Festival с Елена Сиракова, C-MO x Trombobby и Funkilicious ТУК!)

Последна за първата вечер на сцената се качи Прея, която още от появата си се развихри като ураган и продължи до след полунощ. Както сама определи подбора на музиката си за този фестивал – „Сет за душевна терапия“, певицата с най-характерен нисък тембър у нас зареди една след друга „Диамант“, „Проблем“ , „Пожар“, „Цяла нощ“, „Убиец на време“. Е, дано на всички присъстващи снощи са им все още здрави обувките, за да продължат и тази вечер с Phuture Shock, Fingertone & Malik и Bobo & The Gang.

Емоциите от първата вечер в в снимки за ЛИЦАТА улови Марин Карастоянов.

Tri O Five:

Миленита:

Прея:

Четете още по темата