Бохемска нощ с първия албум на Me And My Devil и съпорт ALI (СНИМКИ)

Съскане на цигара. Вдишване. Издишване. Приглушени светлини. Ангел Каспарянов разказва за къщата, в която се е родил и която и до днес му помага да се събере цял. Нищо, че вече е празна. Единственият момент, в който фронтменът на Me And My Devil говори. През останалото време владее публиката с жест на ръката. Рядко с очи. Те са затворени. Този минимализъм действа безотказно върху феновете. В следващия момент цялата сцена е пометена и хвърчат стойки на микрофони, знамена и крайници. Концертът се движи като кардиограма на хипертоник, а адреналина блъска в слепоочията докато пред очите не се появят жълти и лилави ореоли.

(Прочети още: Ангел Каспарянов: Гледай на артистизма си като на бизнес, защото е!)

Това е първи клубен лайв за Me And My Devil и в същото време представяне на първи албум (ирония на пандемията). Четиримата на сцената – Ангел Каспарянов (вокали), Васил Първановски (китара), Деян Драгиев – Даката (барабани) и Мартин Стоянов (бас), обаче брутално обладават сцената с опита и присъствието си. Всеки един човек в претъпкания до горе столичен клуб Терминал 1 знае това и е там за представлението в сряда вечер (13 април).

За музиката на Me And My Devil няма какво да се говори – тя е за слушане и вече може да го направите, в която си поискате дигитална платформа. На живо обаче тази музика придобива способността да развърже и вашите дяволи (за четиримата на сцената явно е твърде късно да се опитват да ги вържат отново). Ще ги пуснат на воля и на 16 април в Пловдив, в рок бар Dawnload.

Преди тях на сцената излезе още едно изключително явление на родната алтернативна сцена – ALI. За Алан Абдала и момчетата зад гърба му също беше първи клубен лайв, въпреки че от две години синглите им се леят от ефира на рок радиостанциите. Здрав, суров звук, категорично различен от студийните им записи, проправяше път на посланията на бандата, които на финала бяха категорично заявени от басиста Калоян Димитров и подпечатани с брутално изпълнение на Freedom. ALI също ще свирят в Пловдив, още утре, 15 април, в BeeBop Cafe.

А до тогава – ви носим снощната среднощна бохемска емоция с малко снимки Me And My Devil:

И ALI:

Четете още по темата