Lek City Case и Hellion Stone с двоен удар в Mixtape 5

Hellion Stone Copyright: Licata.bg

Lek City Case и Hellion Stone, две от най-ярките банди на родната тежка сцена, се сблъскаха на преди вечер в столичния клуб Mixtape 5, за да произведат емоция, подобна на Големия взрив, за рок феновете. Общият им концерт беше една от редките изяви на Lek City Case в София, и един от бутиковите гигове на перфектно смазаната машина Hellion Stone.

Първи на сцената скочиха Lek City Case, групата на Ивановците, както на шега се наричат самите те, след като трима от четиримата членове, носят името Иван. Фронтменът на „леките“ влезе на скорост още от първото парче и зареди вече добре известните сингли – „Broken“, „Head Error“ и „Doreen“, на която цялата зала пя, и все още неиздавани парчета, които обаче чакаме вече с нетърпение в дебютния им албум.

Мегафон, чупки ала Дейв Геън и няколко чаши, бяха идеалният реквизит на Lek City Case, с който взеха акъла на публиката с привидна лекота. Зад това обаче стоеше яко свирене, адски добри песни и много труд от момчетата, които получиха аплаузите дори на своите колеги Алан Абдала и Петар Шварц от група ALI, актьора и певец Владо Михайлов (REWIND), барабанистa на P.I.F. Мартин Профиров, фронтмена на „Анимационерите“ и радиоводещ Гурко. Резултатът беше – супер загрявка за тежките машини Hellion Stone.

Дълъг, напоителен сет бяха подготвили Hellion Stone, с най-доброто от двата си албума – „Hellion Stone“ (2017), „Scapegoat“ (2021). Не оставиха и дъх време на вече загрялата публика. „Siege“, „Somebody Dared“, „For God’s Sake“ се пееха с пълно гърло, а черешката на тортата беше бисът с доброто старо „Vinkelus“ – парчето, което първо изстреля бандата в рок орбита. Звук на 4-цилиндров дизелов двигател с 275 конски сили накара главите на всички да забучат и за пореден път доказва, че тази група е за голяма сцена. Впечатляващи китарни сола с безобразна скорост и динамика, убийствен груув от баса и барабаните, от които диафрагмата ти се съкращава неволево, и, разбира се, неповторимото присъствие на фронтмена Иво Попов.

Съботната вечер беше заредена с огромно количество електричество във въздуха, за да докаже, че напук на всичко българската рок сцена не спира да се движи напред и да създава качество!

Четете още по темата