Innerglow представиха дебютния си албум Satellites

Innerglow Copyright: Eli Deli

Те са адски талантливи. Адски работливи. Адски упорити. Innerglow са едно от явленията на българската сцена в последните години, заради които си заслужава да започнеш да слушаш музика родно производство.

Четири години след като събраха бандата, момчетата вече могат да се похвалят и с дебютен албум. Той носи името „Satellites“ и беше представен с як лайв в Sofia Live Club през изминалия уикенд. Тавата включва 10 песни и за щастие момчетата са помислили и за физически носител за най-върлите меломани. Първите дискове бяха достъпни още на самия концерт, а в момента може да си поръчате на официалната фейсбук страница на бандата.

В траклиста на „Satellites“ добре познатите сингли „Chained in Love“, „Little Magnets“, „Start Over“, „Lost“ и последният „Hurt Ya“, се редуват с чисто нови парчета. Публиката е чувала част от тях по концерти, но някои са съвсем непознати. Като изненадата „Satellites“, която даде име на албума.

Тодор Ковачев (вокали и клавири), Матей Христосков (барабани) и Петър Желев (китара) тръгват на мини турне, с което ще представят дебюта си из страната. Концерти ще се състоят в клуб Rubik във Варна на 3 декември, в Ten Fingers в Бургас на 4 декември и в Bee Bop Cafe в Пловдив на 11 декември.

Продуцент и солиден гръб на Innerglow от самото начало е китаристът Георги Георгиев от „Остава“ и неговият лейбъл Homeovox.

Преди Innerglow да излязат на сцената на Sofia Live Club за първото свирене на „Satellites“ на живо, там се качи Тино, който също беше подготвил сет с авторска музика. Гърба му пазиха Ивац Янков (барабани) и Николай Кърджиев (китара). Момчето с омагьосващия басов глас само след дни също пуска дебютен албум „Може ли да кажа нещо?“. Ще го представи с концерт на живо в София, в бар Петък, на 14 декември.

(Прочети още: Тино: Изкушавам се да изследвам собствените си демони)

Страхотните кадри от концерта за представянето на „Satellites“ са на Eli Deli!

Четете още по темата