Коледният концерт на Стефан Вълдобрев беше с мирис на море (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Коледен концерт 2023 Copyright: Licata.bg

Хем плажни шезлонги и малко истински пясък, хем големи, дебели коледни пантофи и едри електронни снежинки, който валят от мултимедията полукръг, имитираща морски изгрев. Ей такава беше формулата за Коледен концерт на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени снощи, 5 декември, в пълната зала 1 на НДК.

НОВИТЕ ПАРЧЕТА

Всъщност, формулата вече е тествана един път отново в тази зала, но е претърпяла редица подобрения и изменения не само във визията на сцената, но особено в сетлиста. Концертът беше вид преслушване на материала за новия албум на музикантите, защото почти половината сетлист беше с чисто нови парчета – „Оцет ли пи, лимон ли яде?“, „Заедно сами“, „Три патрона, пистолет и икона“, „Въпроси“, „Черно-бяло Черно море“. Изобщо, първата част беше посветена на новия материал, който е толкова нов, че Стефан дори си помагаше с „пищови“ до микрофона.

На първо четене определено се отличи „Три патрона, пистолет и икона“, чийто завладяващ ритъм вдигна публиката на крака, без да знаят ни дума, ни нота от нея. Пък и текстът носи едно приятно припомняне на по-старите парчета на Вълдобрев. За „Черно-бяло Черно море“ пък сцената се напълни с талантливи деца от Вокална Студия „Дъга“ и изведнъж сините вълни на визуалния артист Поли Герасимова, която отдавна се грижи за сцената на тези музиканти, се издуха в тънък син плат.

ВСИЧКИ НА КРАКА

С края на първата част, дойде и поредната хрумка-жест към публиката от музикантите. В двата края на сцената бяха обособени чудни плажни кътове с пясък и шезлонг, и… пухени коледни пантофи. На тях всеки желаещ можеше да се снима и да се качи буквално на една сцена с любимците си. Концертът продължи със селекция от най-популярните песни на Стефан Вълдобрев, като „По-полека“, „Рай“, „Едно“, „Към“, „Силикон“, „Холивуд, „Сняг над Сахара“, „Обичам те мила“, „Тази песен не е за любов“, „Пикник“ и, разбира се, „Лепило за брада“.

(Прочети още: Стефан Вълдобрев: Колкото по-слънчево е на повърхността, толкова по-тъмно е под нея)

Концертите на Стефан никога не са се разминавали без бис и този път групата беше избрала „Венерианецът“ от последния си издаден албум „Жълт код“ и „Ето така“. Колкото до емоциите, които този сетлист, осветление, сцена и, най-важното, група създадоха – те винаги стартират от много висока точка на адреналина, за да стигнат до истинско забавление на всички. А публиката по традиция прекарва почти целия концерт на крака и в танци, като местата най-отпред са отредени разбира се за все повечето малки фенове.

Вижте фоторазказа от снощи:

Четете още по темата