Skre4 се събраха за един единствен концерт (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Skre4 live 2023 Copyright: Licata.bg

Четири години след като последно се качиха заедно на сцена, култовата банда Skre4 се събраха за един единствен концерт на 1 декември в столичния клуб „Тънка червена линия“.

Съвсем логично, малкият клуб беше пълен и то с хора, които знаеха какво искат и какво да очакват. Но получиха много повече. Групата, начело с Методи Кръстев (No More Many More), излезе ударно с парчето „Шопска салата“ и много бързо на всички им стана ясно, че съвсем скоро атмосферата ще стане потна, напрегната и предразполагаща за бясно подскачане.

х2

Skre4 бяха разделили сета си на 2 части с 20 минутна почивка помежду им. Първата половина от концерта беше посветена на авторските им парчета, а във втората преобладаваха кавъри. Бандата звучеше така, сякаш не е слизала от сцена – сработени, с прекрасна химия помежду им и с много емоции, които предадоха на феновете. Забиха „Ти ли беше или не?„, „7 без 10″, „Улицата„, „Имам си кофичка“ и още.

След паузата се заредиха култови парчета на Limp Bizkit (Skre4 бяха единствената българска група, която подгрява концерта на американците у нас през 2009 г.), Rage Against the Machine, а за финал се пренесохме в Сиатъл с няколко парчета от сиатълската вълна. За тях Методи покани феновете на сцената и заедно всички, публика и музиканти, седнаха на пода и запяха. Това беше и единственият „спокоен“ момент от концерта. През останалото време най-скачащият в клуба беше именно Методи, който обикаляше малката сцена, катереше се на подиума за барабаните, сядаше, ставаше и подскачаше, давайки всичко от гласа си.

Още, още

Вечерта продължи до след полунощ, като Skre4 на няколко пъти не бяха пускани да слязат от сцената с викове „Още, още“, а на групата се наложи да си припомня набързо и на прима виста парчета, с които да удовлетворят това желание. Сред публиката имаше доста музиканти и актьорът Веселин Плачков, който се качи на сцената за „Killing in the name“ на Rage Against the Machine, а подът на клуба беше подложен на сериозен тест под напора на толкова скачащи крака.

Явно Skre4 липсват на родната сцена и фенове, защото публиката беше повече от пъстра не само като принадлежност към различни субкултури, но и като възраст – буквално от баба до бебе.

Опитахме се да запечатаме атмосферата в нашия фоторазказ:

Четете още по темата