Том Джоунс изнесе интимен концерт в София (СНИМКИ)

Tom Jones @ Sofia Copyright: Licata.bg

Достолепен със своите 83 години, но с все още мощен глас, Том Джоунс излезе на сцената на зала 1 на НДК в понеделник вечер, 19 юни, за поредния си разпродаден концерт в България. Визитата му у нас е по покана на Fest Team и е част от световното турне Ages & Stages

Въпреки ограничените му движения и предпочитанието към комфорта на стола през почти половината концерт, уелсецът компенсира с комуникация с публиката, на която разказваше историята на почти всяко парче, което изпълняваше. А сетлистът му съвсем не лежеше само на стари лаври. Между хитове „It’s Not Unusual“, „What’s New Pussycat?“, „Green, Green Grass of Home“, „Delilah“ и“Sexbomb“ той представи пред българската публика и голяма част от новия си албум Surrounded By Time, който излезе през 2021 г. Всъщност точно този албум го направи най-възрастния изпълнител достигнал №1 в британската музикална класация с албум с нови записи, като измести от там Боб Дилън.

Блясъкът, който така безкомпромисно съпровожда голямата кариера на сър Том Джоунс обаче вече го няма. Той е заменен от интимна продукция, без грандоманско осветление и сцена, без брас секцията, която преди десетина години се опита да срути покрива на зала „Арена Армеец“, без беквокалистките. Само музикантите, инструментите и видеостена. Българската публика, също като звездата, с годините е понамалила движенията и танците, но пък беше щедра на овации към любимеца си.

Зад Том Джоунс бяха бенд от супер инструменталисти. Двама китаристи, единият, от които се изяви и на виолончело, басист, който пък сядаше зад конгите, пианист със способности и с акордеона и барабанист пазеха гърба на звездата.

Четете още по темата