Hellion Stone отново в пълен състав с Иво Попов (СНИМКИ)

Hellion Stone @ Mixtape 5 /21.04.2023/ Copyright: Licata.bg

След осеммесечна принудителна пауза, една от най-здравите български метъл банди Hellion Stone се завърнаха на сцена в пълен състав. Фронтменът Иван Попов, който се възстановяваше от травма от миналия септември, стъпи безкомпромисно на сцената на столичния клуб Mixtape 5 в петък вечерта, 21 април.

Х БОЗОМЪТ

На Стефан Стефанов (китара), Иван Стоянов (китара), Атанас Пангев (бас) и Мануел Малешков (барабани) определено им личеше липсата на сцена през тези месеци – свириха направо отвъд възможностите си, а емоционалния заряд, който излъчваха, беше като големия андронен колайдер, който така ускори публиката, че я пръсна на рок Х бозоми. Hellion Stone винаги са били адски динамична група, която умее да комуникира с публиката си, но този път момчетата пуснаха цялата си енергия без изобщо да правят опити да я обуздаят.

(Прочети още: Иво Попов (Hellion Stone): По-малко компромиси – по-голяма БГ рок сцена)

Стегнат сетлист от добре познати парчета, на които всички пееха, даваше възможност да се чуе, че гласът на Иван Попов е в отлична форма, а кратките паузи на моменти между парчетата доказаха, че и хуморът му си е на мястото.

ПО ЗАМЕСТВАНЕ

По време на отсъстивето на Иво зад микрофона през тези 8 месеца, бандата се качи само веднъж на сцена, за да отвори концертa на Godsmack на 25 октомври 2022 г. в Арена Армеец. Тогава музикантите се довериха на вокалиста Боил Каранейчев и не сбъркаха, защото младият изпълнител беше един от най-добрите варианти за заместник на Иво.

(Виж още: Godsmack разлюляха Арена Армеец за втори път (СНИМКИ))

Петъчната вечер в Mixtape 5 беше открита ударно от още една много силна родна ъндърграунд група – Jasmine Whale, предвождана от култовия Нуфри. По традиция сетлистът на бандата не градира емоциите и не подготвя публиката за това, което ще ѝ се случи, а от старта я хвърля на гребена на вълната.

Комбинацията от Jasmine Whale и Hellion Stone беше идеалният вариант за здрава рок емоция, а на следващият ден – 22 април, Hellion Stone се разписаха с много силен концерт и в Пловдив, където свириха заедно със Soundprophet.

Четете още по темата