Godsmack разлюляха Арена Армеец за втори път (СНИМКИ)

Sully Erna/ Godsmack @ Arena Armeec, Sofia Copyright: Licata.bg

Американските метъл величия Godsmack направиха второто си шоу в София и отново напълниха най-голямата зала в столицата – Арена Армеец, снощи (25 октомври). Бандата е една от най-любимите на родната публика и очаквано предизвика горещи емоции в продължение на час и половина.

(Прочети още: Godsmack: Един текст на песен, с правилното послание, може да те спаси да дръпнеш спусъка)

Шоуто на Съли Ърна и компания беше доста по-различно от първата им визита през март 2019 г. Този път групата беше твърдо решена да се отдаде на заслужената любов на феновете, като през по-голямата част от времето фронтменът не спираше да разговаря с тях, да изпробва гласовите им възможности, силата на мъжете, които трябваше да качат жените на раменете си, дори слезе сред първите редици от най-запалени почитатели. Но като че ли това беше логично поведение, след като наскоро Godsmack обявиха излизането на последния за кариерата си албум (в началото на 2023 г.), след който вече не планират да пишат нова музика, а ще се отдадат на турнета с най-доброто от дискографията си и ще се радват на плодовете, които се посяли в сърцата на метъл феновете.

Съли Ърна не пропусна да отдели достойно много време за една от най-благородните каузи в света на тежката музика днес – тяхната фондация Scars, след като се върна за бис и направи акустичното парче Under Your Scars на голям бял роял.

А през цялото време множеството се люлееше, викаше с пълно гърло и подскачаше на най-известните парчета, подбрани в сетлиста на групата. Естествено големият акцент беше drum battle-а между Съли и феноменалния Шанън Ларкин (един от най-големите виртуози зад барабаните и едно от най-милите, мъдри и забавни същества по рок върховете). Двамата буквално застлаха минно поле, което активираше гръм след гръм с такъв интензитет, че публиката не можеше да си поеме дъх. За пореден път Ърна засвидетелства специалното си отношение към българската публика и даде категорично обещание да се връщат с Godsmack при всяка възможност.

Американците получиха забележителна подкрепа от българската банда Hellion Stone, които буквално възпламениха арената, и от гърците Grande Fox, които откриха шоуто. Hellion Stone демонстрираха освен дежурния си стегнат и експлозивен сет, и много мъжество, защото въпреки трудностите в групата (в момента вокалистът Иво Попов се възстановява след тежък инцидент), те се заявиха категорично и уверено като съпорт на Godsmack с младия и талантлив Боил Каранейчев, като вокалист. Направиха пълнокръвно шоу, точно каквото отива на тази голяма сцена, а и тя им отива на тях.

СЕТЛИСТ GODSMACK:

 1. When Legends Rise
 2. Keep Away
 3. Cryin’ Like A Bitch
 4. Unforgettable
 5. Awake
 6. 1000hp
 7. Something Different
 8. Voodoo
 9. (Drum battle)
 10. Whatever
 11. Surrender

БИС:

 1. Under Your Scars
 2. Bulletproof
 3. Stand Alone

HELLION STONE

GRANDE FOX

Четете още по темата