Големият концерт на Jeremy? (СНИМКИ)

Jeremy? @ Arena Sofia Copyright: Licata.bg/ Rumina Georgieva

Още едно стъпало нагоре се качиха момчетата от Jeremy? 12 години след събирането си, една от най-известните инди банди у нас направи „Големия“ си концерт на Арена София (Колодрума в Борисовата градина), снощи, 16 септември.

От малките клубове, през по-големите, до големите сцени, където Ерсин и компания заставаха до имена като Queen и Arctic Monkeys, снощи групата изведе музиката си на голяма сцена като хедлайнер и напълни Колодрума. Това обаче беше стъпка напред не само за Jeremy?, но и за цялата ни алтернативна сцена, която в последната година все по-често се доказва на места, отредени до скоро само за естрада, поп-фолк и шепа поп звезди. Всичко започна с ветераните от „Остава“, който напълниха зала 1 на НДК и Hayes & Y, за които зала 3 се оказа тясна в края на 2022 г.

(ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ташо Колев за Jeremy? и концертите на Марс)

Този голям концерт на Jeremy? беше дълго чакано събитие след като няколко пъти променяше датата и мястото си, и първоначално обявен за Зала 1, всъщност се състоя на много по-подходящата открита сцена на Арена София близо година след първоначалния план. За Ерсин, Таш, Краси и Росен това шоу трябваше да е трудно и емоционално до край обаче и след второто парче в сетлиста токът спря. Последваха 20-тина неловки минути, в които техниците се опитваха да отстранят повредата, а публиката призоваваше за акустично изпълнение в паузата. Такова обаче не последва. Групата търпеливо изчака всичко да дойде отново на мястото си, все пак бяха подготвили пищно светлинно шоу, на което може би прецениха, че не му отива unplugged отклонение.

(ВИЖ ОЩЕ: Jeremy? се завърнаха с голям концерт в София)

Лазери, пушек машини на сцената и сред публиката, пищно осветление и картини, които всичко това рисуваше по дърветата обграждащи Колодрума, пренасяха стотиците, дошли да празнуват музиката на Jeremy? в друга вселена, с различно време и много по-наситени емоции. Морето от хора пееше заедно с Ерсин, танцуваше, прегръщаше се и изживяваше прекрасен край на лятото. Jeremy? подариха на феновете си и няколко нови парчета от предстоящия си албум, който всички чакат от години. Загатнаха за страхотна нова музика.

Като гост на сцената поканиха и една легенда – Стенли, заедно с който забиха култовото „Обсебен“.

Румина Георгиева беше окото на ЛИЦАТА снощи на концерта. Вижте всички снимки в Галерията.

Jeremy?:

Четете още по темата