Уикеда стана на 25 с лудо парти в Маймунарника (СНИМКИ)

Уикеда на 25 г. @ Маймунарника Copyright: Licata.bg

Лудница! Това е думата, в която може да се събере концертът за 25-тата годишнина на Уикеда. Не че всяко излизане на сцена на тази банда ветеран не е пълна лудница, но на купона, който претъпка клуб Маймунарника през уикенда, се усещаше и особено празнично настроение, което допълнително разгорещи емоциите.

Освен сетлиста, който гарантирано носи настроение, благодарение на добре познатите парчета на Уикеда, бандата беше поканила и много от музикантите, с които са свирили през годините. Много малко пъти сцената на Маймунарника ми се е струвала толкова малка. А на моменти дори беше тясна, защото групата излезе с мощната брас секция – Вили Стоянов (тромбон), Мишо Йосифов (тромпет), Петър Момчев (саксофон), Сандо Валентинов (тромпет), двама барабанисти – Владо Попа и Михаил Михайлов Михата, Атанас Попов (перкусии), Росен Григоров (китара), Ясен Обретенов Яшата (клавишни) и разбира се Ерол Ибрахимов (бас). Пънк ска вкуса на вечерта стартира още с BrazzViliDJ на Вили Стоянов, които изпробваха здравината на пода с подскоци и адска музика.

СВРЪХЕМОЦИИ

Грейнали лица, всяка ръка държи бира, най-удобните кецове за танци, всякакви възрасти и цели семейства с децата бяха поникнали като цветя на бунта между дърветата в клуба. Те, децата, бяха навсякъде и по много, включително пред сцената. Някои от тях дори дойдоха с букети цветя като на първия учебен ден. Много бързо потта започна да се лее също като бирата и се завихри приятен мошпит в средата на публиката, който се активираше през песен. Е, силните емоции понякога водят и до негативни изживявания. Точно такова беляза тази 25-та годишнина. Един от феновете на бандата припадна и стресна всички – публика и музиканти. Временно концертът беше спрян. Няколко лекари сред феновете се притекоха на помощ, бързо дойде и линейка, която за щастие отведе младежа, който вече беше дошъл в съзнание при пристигането ѝ.

МНОГО МУЗИКА

Селистът на концерта беше завиден, стартирайки с „Обичам“ и продължавайки с парчета като „Уиски с фъстъци“, „Мари-Анна“, „Пинокио“, „Ернесто Че Гевара“, „Skанархия“. За „Иван“ Ерол покани на сцената Георги Борисов, който зареди римите и на „Killing In The Name“ na Rage Against The Machine. Още няколко чужди парчета и медлита чухме по време на концерта. Кольо Гилъна и Владо Попа излязоха на микрофоните за „Най-щастливият ден“, а за финал получихме вечната „А ние с Боби двамата пием кафе“.

Малко преди светлините на сцената да изгаснат на сцената се появи торта със свещи, а вътре в нея – изненада. Издърпвайки тайнственото въженце, което висеше Ерол извади диск, на който пишеше името на следващия сингъл на Уикеда – „Да бъде май“ и обещанието – новият албум да се появи още тази година. А за разкош от него чухме доста песни – „Излизам“, „Лоша жена“, „Дупка в морето“, „Без теб“.

А ето и какво видяхме:

УИКЕДА:

Четете още по темата