Cool Den представиха новия си албум „Фар и факла“ (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Cool Den промо концерт "Фар и факла" Copyright: Licata.bg/ Ivanichka Kyuchukova

Група Cool Den представиха новия си, трети подред албум – „Фар и факла“, с концерт на откритата сцена на клуб „Строежа“ в събота вечер, 8 юни.

Година и половина отне на бандата, за да напише, запише и издаде новите си 12 песни в албум. Малко артисти у нас работят с такава скорост. Но пък тя отговаря и на скоростта, с която Cool Den печелят нови верни фенове. Опашка се виеше на входа на открития бар, който в крайна сметка беше изпълнен почти изцяло от публиката. Немалка част от феновете демонстрираха подкрепата си, носейки тениски на бандата, а след финала на концерта отнемаше близо половин час, за да се добере човек до щанда с мърча.

Малкото закъснение, с което стартира вечерта, неприятно скъси сета на бандата с една песен („Никулден“), но както миналата година, така и тази явно – всяко събитие трябва да приключи точно в 22:00 ч. Въпреки това Cool Den изсвириха на живо 11 от 12 нови парчета, като пропуснаха единствено „Прозрение“. За изпълнението на някои от тях на сцената се качи Александър Михайлов (кавал, „Таралеща“), а за „Инфлуенца“, към Никола с вокали се присъединиха Методи Кръстев и Радослав Гергов-Радула от No More Many More.

(ВИЖ ОЩЕ: Cool Den, които отразяват днешния ден в музиката си)

Втората половина на тематично разделения концерт, беше отделена за най-обичаните стари парчета на групата, като наблегнаха на веселяшките песни с вкус на пънк от дебютни албум „1“, а от втори – „Тази земя“, чухме само заглавното парче и силно социалното „Лешояд“.

Новият албум на Cool Den „Фар и факла“ е изключително любопитна, но и съвсем характерна за бандата, смесица от песни, в които се оглежда злободневието ни и парчета послания, с широк поглед към голямата картина. Въпреки че на фокус са всички онези малки и големи неща, които правят живота ни труден, от песните струи истинска надежда, някакво позитивно начало, което фронтменът и основен текстописец Никола Симеонов е успял да открие и култивира в себе си. Може би и за това от Фендера му се усмихваше надпис „Обичам хората“.

За енергията, с която Cool Den се хвърлят във всеки концерт не веднъж сме писали и сме показвали. Нито един от квартета не може да стои на едно място повече от 3 секунди. Всяко изпълнение е придружено от подскачане, влизане в публиката, разговори с първите редици фенове, разбира се – запазената марка stage diving на Никола, който видимо се чувства повече от удобно и сигурно в ръцете на феновете.

(ВИЖ ОЩЕ: За пръв път заедно – No More Many More, Cool Den и „Керана и космонавтите“)

Вижте целия промо концерт на Cool Den в снимки:

COOL DEN:

Четете още по темата