A to JazZ 2023 /Ден III/ – Judith Hill, Никола Банков, Криста, Funkilicious (СНИМКИ)

Judith Hill @ A to JazZ 2023 Copyright: Rumina Georgieva/ Licata.bg

Третият ден от джаз фестивала A to JazZ 2023 премина под знака на Judith Hill и безкрайно много български талант, гарниран с млада виртуозност от Словакия.

(ВИЖ снимки от ДЕН I и ДЕН II)

Сцената беше обладана от адски талантливата и многобройна родна банда Funkilicious, която поставя фънка на пиадестал. След тях Криста, със завидно голям бенд, завъртя главите на всички, за да дойде ред на виртуозния Никола Банков, който да покаже майсторство и различна гледна точка към музиката. Така дойде време и за дългоочаквания гост хедлайнер – Judith Hill.

А миговете от фестивала улови обектива на Румина Георгиева за ЛИЦАТА.БГ.

Judith Hill

Мултиинструменталист и мултиталант – Judith Hill беше фокусът на третия ден на A to JazZ 2023. Фенове на какви ли не музикални стилове от всички възможни поколения бяха дошли да чуят и видят жената, която са избирали за партньор на сцена най-големите световни величия като Майкъл Джексън, Принс, Елтън Джон и т.н. Тя е торнато на сцена и скача от инструмент на инструмент, като гласът ѝ е най-силното оръжие. Музиката ѝ се разля над нощна София и ежедневието придоби безгрижен вкус на празник.

Никола Банков

Поредният супер талант под 30 долетя у нас този път от Словакия и се казва Никола Банков. Истински виртуоз на саксофона, той е подчинил инстурмента, за да прави концептуална музика с него, в кочто вплита джаз, рок и модерни електронни елементи.

Криста

Криста допълни настроението на фестивала с много чувствен, секси и летен вайб, със своята смесица от R&B, соул, фънк и диско и благодарение на страхотните музиканти зад гърба си – Александър Обретенов (бас), Ангел Дюлгеров (китара), Борислав Бояджиев-Борче (барабани), Стефан Стефанов (кийборд) и Владислав Мичев (тромпет и кийборди). Певицата поднесе и една чудесна изненада с появата на колегата ѝ Bobo на сцена.

Funkilicious

Иван Лазаров (вокал), Цветан Маринов (китара), брас секция: Гален Николов (саксофон), Валентин Атанасов (тромпет), Йоанна Цветкова (пиано), Мартин Стоянов (бас), Ивайло Манев (барабани) – или далеч по-накратко Funkilicios дадоха старт на третия ден на фестивала и то с много танци, типично в стила на техния фънк.

ЛИЦАТА на A to JazZ

Четете още по темата