A to JazZ 2023 /Ден IV/ – Lakecia Benjamin, Bobo & The Gang, Clavexperience, Yavi (СНИМКИ)

Lakecia Benjamin @A to JazZ 2023 Copyright: Rumina Georgieva/ Licata.bg

За пръв път с продължителност четири дни, A to JazZ 2023 остава в историята като едно от най-успешните издания на софийския джаз фестивал. Над 30 световни и български изпълнители се качиха на сцената му, а финалът беше сложен от страхотната саксофонистка Lakecia Benjamin. Соул, джаз, R&B и хип-хоп звучаха в последния ден на поляната в Южен парк II. Много стилове, много емоции и много публика.

Всичко това улови обектива на Румина Георгиева за ЛИЦАТА.БГ.

(ВИЖТЕ снимки от ДЕН I, ДЕН II и ДЕН III)

Lakecia Benjamin

Акцентът на вечерта беше саксофонистката Lakecia Benjamin с нейното внушително, зрелищно и много емоционално изпълнение. Тя пристигна у нас с четвъртия и албум “Phoenix”, който излезе в началото на годината. Музиката ѝ е страхотна смес от жанрове – джаз, соул, хип-хоп, а изпълненията ѝ са истински атрактивни.

Bobo & The Gang

Bobo & The Gang е едно от най-обичаните имена на родната R&B и хип-хоп сцена и с годините заслужи мястото си да свири непосредствено преди хедлайнерите на подобни големи форуми. Тази година Bobo и бандата му от едни от най-добрите инструменталисти у нас могат да се похвалят и с нов, втори дългосвирещ албум, който представиха на живо и на A to JazZ.

Clavexperience

Clavexperience е поредния проект, в който името си записва бийтбоксърът SkilleR – трио за синтезатори, глас и бийтбокс. Експериментална и интересна комбинация, в която усилия влагат пианистът Димитър Горчаков и певецът Павел Терзийски. те подариха на публиката в четвъртия ден на A to JazZ майсторски импровизации.

Yavi

Yavi откри вечерта и представи новия си албум „Частица от теб“. Много музика и нежни емоции под горещото слънце дадоха страхотен старт на последната вечер на фестивала.

ЛИЦАТА на A to JazZ 2023

Четете още по темата