Впечатляващ първи концерт в зала от Hayes&Y (СНИМКИ)

Hayes&Y @ зала 3 на НДК Copyrught: Licata.bg/ Marin Karastoyanov

Над 1000 души станаха свидели на първия концерт на Hayes&Y в зала у нас и още по-важното – на поредната голяма крачка на групата, която не спира да върви нагоре, като остави клубовете зад гърба си и ги смени с голяма сцена.

На 1 декември зала 3 на НДК беше напълно преобразена от момчетата и се превърна в нещо много артистично и магическо, накарало публиката да танцува. Столовете бяха махнати, сцената беше издигната на метър и половина височина – огромна и широка, точна каквато им отива. Въпреки че Hayes&Y са независима банда, шоуто им беше изпипано до поседния детайл, за да бъде првърнато в спектакъл. Осветлението беше изключително интересно, обвързано напълно с музиката, изцяло контражурно и странично, без фронтални прожектори, което създаваше усещане за близост с публиката и в същото време – за различен поглед към сцената. Всичко – от аутфита, до подредбата на сетлиста, беше премислено и с послание.

Hayes&Y подариха на феновете си голяма част от песните от новия си албум „PRESS. GO. MOVE. SLOW“, които звучат прекрасно на живо, разредени с любими стари парчета, познати добре от ефира. Фронтменът Благослав Анастасов, чиито умения с китарата са добре познати, за пръв път демонстрира и какво може с клавишните, като се върна на бис с акустично изпълнение на синтезатор, поддържан само от приглушени барабани. Финалът на снощната знакова за бандата вечер беше сложен от Disaster и усещането, че това е само крачка напред, а не голямото постижение на Hays&Y.

Групата беше поканила колегите си от Jin Monic да дадат старт на вечерта и те се вписаха повече от добре в емоцията, с която бяха доли феновете и която продължиха самите Hayes.

Снимките от снощи са на чудесния Марин Карастоянов:

HAYES & Y @ ЗАЛА 3 НА НДК (СНИМКИ)

Четете още по темата