За година живот МОЛЕЦ препълниха зала „Христо Ботев“ (СНИМКИ)

Молец - Началото и краят - концерт @ "Христо Ботев" Copyright: Марин Карастоянов за Licata.bg

„МОЛЕЦ: Началото и краят – концертът“ беше концертът на концертите за мен тази година. Момчетата започнаха със забавяне от около час, заради огромната опашка пред зала „Христо Ботев“ във вечерта на студентски празник. Тълпата се виеше през цялата градинка пред съоръжението, по улицата и още два зиг-зага през паркинга.

Тази банда, която съществува едва от около година е истинско явление на родната музикална сцена, защото между свирения пред шепа приятели и разпродаден концерт в зала им отне едва няколко месеца.

Дуото беше подготвило истински музикален спектакъл на страхотна сцена с декори като от филм. „Началото и краят“ започна с част от кинематографичен разказ за „началото“. В паузите между седемте им излязли до сега авторски песни плюс две нови, неиздавани, историята продължаваше, за да стигне до „края“. Целият концерт беше заснет на видео, което ще се превърне в част от „края“ на историята.

На сцената към МОЛЕЦ се присъединяваха според парчето Ернесто Венецуела, които изпя и две от своите песни в акустичен вариант само с една китара,, Роби Николов, които изпълни своите „Акварел“ и „Само за себе си“. Разбира се не мина без присъствието и на Мила Роберт, която им даде сила за „Силна“. Цялото музикално пиршество беше подсилено от балет.

Юли и Крис преживяха мечтата на много български изпълнители, напълниха залата до пръсване и направиха невероятно шоу – перфектно за стандарта, който е наложен от български артисти. Хореографии, сцена, осветление, заряд – всичко беше планирано и изпипано до последния детайл.

А ако се чудите какво идва след „края“ – режисьорът Крис Захариев, с който заснеха всичките си видеоклипове, обяви, че заедно създават музикалния лейбъл „ДРУГ“, а целта им е през новата година да поставят и ново начало и да вдигнат по-високо летвата в българската музика.

За финал оставиха публиката да изпее „7 дни“ и „Мед“.

ГАЛЕРИЯ

Четете още по темата