The Gluts и The Black Swells – класическа псайкъделия в сърцето на София (СНИМКИ)

The Gluts (IT) @ Mixtape5 Copyright: Licata.bg

Шумни, експресивни, без абсолютно никакви задръжки, италианците The Gluts минаха буквално през рушащи се канари (свлачище по пътя им от Македония за България), за да направят столичния клуб Mixtape 5 свои (по покана на Yogi&Panda World).

Сетът им започна направо от връхната точка с агресивен псайкъделик звук и приковаващо вниманието поведение на фронтмена Николо Кампаня. Гърчещото му се тяло през цялото време вибрираше между сцената и вътре в публиката, между синтовете и с микрофона, който често се озоваваше по средата на клуба. Гласът на The Gluts на няколко пъти се настани за по една песен време сред феновете, а на финала влезе смело в центъра на мош пита. Потта се лееше от блъскащия адреналин не само сред публиката, чиито брой не отговаряше по достойнство на подобно шоу, а и от италианците, които не спестиха и сантиметър от най-доброто от себе си.

Бандата пристигна в състав Клаудия Чисана (бас), Дарио Баси (барабани), Николо Кампания и брат му Марко (китара). The Gluts идват от Милано и са банда на 10 години с 4 дългосвирещи албума и 3 EP-та зад гърба си. За първия си концерт в София донесоха най-новата си тава „Ungrateful Heart“ (2021), в която драстично сменят стила от псайкъделик ноиз рок, към още по-агресивен пост-пънк.

Българските вълни убийци

Но всичко това може би нямаше да се случи по този начин, ако преди тях на сцената не се бяха качили The Black Swells. Въпреки бутиковите си изяви, българската банда има прилична маса твърди фенове, които я следват на всеки лайв и този път не беше изключение. Триото се радваше на значително повече публика от италианските си колеги и се отблагодари с адски силен концерт, който сякаш включи емоциите на феновете към усилвателите на групата.

(Прочети още: The Black Swells се завърнаха на сцена)

Настроението от провлачените вокали и агресивните бързи рифове влизаше венозно и се разливаше по телата на танцуващите.  The Black Swells се разходиха из траклистите на трите си албума, подбирайки най-тъмните и престъпни послания, с които да почовъркат в тайните ъгълчета на желанията на феновете. С напредването на сета им, това видимо се случваше, съдейки по все по-освободеното поведение на хората пред сцената, и този резултатът предизвика дяволитата усмивка на фронтмена Мирослав Мирчев „Lombardi“. На финала той просто остави китарата и „Вълните убийци“ се надигнаха с него зад синтовете, за да залеят всичко и всички.

Не си спестявайте да чуете не само новото им EP „Daily Grind“, но и цялата им стара продукция!

THE GLUTS:

THE BLACK SWELLS:

Четете още по темата