The Black Swells се завърнаха на сцена (СНИМКИ)

The Black Swells @ KUPE Copyright: Licata.bg

След 3-годишна тишина, в която отчаяно повярвахме, че поредната добра българска банда се е разпаднала, The Black Swells се завърнаха, за да ни опровергаят и да ни зарадват адски. Не само се качиха отново на сцена, но и с цял нов албум – Daily Grind. Първото им свирене от 2019 г. насам беше снощи, 15 юни, в столичния клуб КУПЕ, където за пръв път прозвуча на живо и тавата, записана в Сърбия от Uroš Milkić(Threesome) в Down There Studio.

Звукът им продължава да е толкова суров, колкото се влюбихме в него и пред очите ни се разиграваха сцени от „Криминале“, докато ги слушахме, но идеите им стават все по-екстравагантни, експериментаторски и зрели. Доказателство за това е откриващото парче на Daily Grind – „Lombada“, с което стартира и концертът им.

Клубът беше доволно пълен и то със сериозни почитатели на The Black Swells, които се разхождаха гордо облечени в мърч и пееха заедно с музикантите. Фронтовата линия пред сцената логично бе доминирана от дами, опиянени от психиделичния звук, страстно огъващи тела в ритъм.

Потънали в светлината единствено на кървавочервени прожектори, The Black Swells бяха подготвили стегнат сет от вече трите си албума и разнообразяваха вглъбяването в изпълненията си с прокрадващи се погледи към публиката, които провокираха в тях тънки усмивки на задоволство. Доволни останахме и ние. А ако сте изпуснали концерта им в КУПЕ снощи, може да ги гледате на живо на 1 юли в Пловдив: Wrong Fest 2022. Вижте защо:

СНИМКИ:

Daily Grind:

Четете още по темата