Светлана Близнакова (Sevi) с акустичен лайв на Sofia Summer Fest (СНИМКИ)

Светлана Близнакова Sevi @Sofia Summer Fest Copyright: Licata.bg

Светлана Близнакова, вокалистката на рок група Sevi, представи най-новия си сингъл „Memories“ от самостоятелния си акустичен проект.

Освен, че е един от впечатляващо продуктивните артисти на родната рок сцена Sevi недвусмислено заяви, че „Memories“ е началото на втория й самостоятелен албум, след дебютния Tomorrow. Първата й тава постигна значителен успех не само у нас, но и в Европа и се разпространява от италианския лейбъл IRD International Records.

Като доказателство, че с басиста Рали Велинов, барабаниста Мартин Профиров, китариста Александър Кирилов и Милена Генева – беквокали, не си губят времето, беше и изненадващото изпълнение на съвсем новото „If You’re Gone“, парче, по което групата все още работи.

И въпреки, че соловите изяви на Светлана Близнакова са съвсем отскоро тя излиза на сцена с подчертан стил, които идеално се разкрива още в албума „Tomorrow“. Музикалният стил е кънтри с вкус на рок, вокалите са дълбоки, а звукът е по-близо до акустичния, благодарение на само на китарите, но и на четките по барабаните на Мартин Профиров.

Естествено, акцентът на вечерта беше премиерата на “Memories”, оставена за финал на концерта. Видеото е заснето на остров Св. Анастасия и носи лятно безвремие с бохо стила си, охлюви, скакалци и треви в крупен план и слънце, което не възнамерява да залязва никога. Финалните кадри са от концерта на острова, който Светлана Близнакова направи наскоро. Режисурата, снимките и монтажа пък са дело на Георги Спиров. Текстът на песента естествено е на Светлана, а по музиката са работили Рали Велинов и Александър Кирилов, който влезе с взлом не само в акустичния проект на певицата, но и в бандата й SEVI.

СЕТЛИСТ

 1. Jaded
 2. Cold Stone Soul
 3. Am I Alive?
 4. The Gift
 5. The Prince
 6. Give Me Love
 7. The Children That Won’t Be
 8. Another Try
 9. If You’re Gone
 10. Speed Up
 11. You Don’t Love Me
 12. I Still Care
 13. Tomorrow
 14. From Dusk Till Dawn
 15. I Need You
 16. Memories

Четете още по темата