P.I.F. и Scribens представиха автобиографията на групата

Екипът на издателство Scribens, група P.I.F. и съпругата на Димо - Люба Copyright: Licata.bg

Ентусиастите от издателство Scribens, с пълната подкрепа на музикантите от група P.I.F., представиха дългоочакваната автобиография на групата в петък вечер, навръх Деня на музиката, в столичния клуб Mixtape 5.

Люба, съпругата на покойния фронтмен на бандата Димо Стоянов, разкри, че името на групата на корицата е написано от самия Димо с неговия почерк. Георги Гаврилов, един от съставителите на „Приказката P.I.F.“ и идеен двигател на поредицата Scribens Acoustic (серия от автобиографии на български групи), разказа за първата си среща с Димо, която била… в сладкарница на пастички. „Димо беше едно непораснало дете“, сподели Гаврилов, а думите му бяха напълно подкрепени от Люба. Бяха прочетени откъси от книгата и споделени спомени от съставянето й.

Премиерата беше подкрепена от концерт на групата. Зад микрофона за P.I.F. се изредиха – Ерсин Мустафов (Jeremy?), Владо Михайлов (REWIND), Прея. Част от песните прозвучаха с гласа на самия Димо под съпровода на Иван Велков (китара), Мартин Профиров (барабани) и Христо Михалков (бас) на живо.

Прочетете още: Георги Гаврилов за „Приказката P.I.F.“ отвъд кориците

Прочетете още: „Приказката P.I.F.“ – непубликуван откъс

Четете още по темата