Krekhaus забравиха задръжките за концерта си в Строежа

от Асен Георгиев
Krekhaus @ Строежа Copyright: Licata.bg

Въпреки пандемията и силно ограничените възможности за фестивални и концертни участия, 2021 беше много успешна за Krekhaus. Групата дори успя да направи първото българско участие на шоукейс фестивал в САЩ. Стигнаха и до Sunland, Music Daze и Wrong Fest. Също така потвърдиха участието си на Future Echoes в Швеция и Waves във Виена. Въпреки всичката тази работа успяха и да издадат своя първи дългосвирещ албум. След толкова много усилия през последните 12 месеца беше време и за малко забавление, а Krekhaus знаят как се прави това.

За съжаление изглежда, че именно всички тези успехи за толкова кратко време оказват негативно влияние върху част от групата. Вокалистът Георги Велинов беше в състояние, което не му позволяваше да си спомни целите текстове на песните и да влезе в точните моменти, за да ги изпълни. И все пак това е рокендрол – подобно поведение можеше да бъде подминато с усмивка… Ако не беше един среден пръст към публиката, след като падна на сцената и демонстративното изпълнение с гръб към феновете.

Въпреки това, в столичния клуб Строежа, където се проведе концерта имаше невероятна атмосфера, а Явор Недев (китара) показа на какво е способен с виртуозни сола и ярко присъствие. По време на цялото изпълнение Явор Милчев (бас) и Матей Христосков (барабани) успяха да наложат свои ритъм, в който публиката да се впусне с особено високо настроение.

Krekhaus започнаха с Intro от новия албум Gutenachtstraße и продължиха с много успешните Too Fast, Resist и Take It от последния албум. Те изсвириха и Mist, Poison и Rhythm Song от Gutenachtstraße, които се оказаха сред парчетата-фаворити на всички в клуба.

(Прочети още: Krekhaus: На улица „Лека нощ“* прозорците са запотени)

След като групата приключи подготвения сетлист и слезе от сцената, феновете ги накараха да се върнат за още. В замяна получиха много енергични изпълнения на On the Hidden Tracks и Hunt.

Въпреки опияненото си състояние, Георги Велинов успя да покаже, че има страхотни гласови възможности. Вече достатъчно фенове на алтернативната сцена у нас са установили и харизмата му като фронтмен и вокал на  Krekhaus, но изглежда е изгубил правилно отношение към музиката и публиката.  Надяваме се това да е било случайно и на следващите си участия Георги да може да покаже на какво наистина е способен на сцената.

*Снимки: Асен Георгиев

Четете още по темата