Миро Иванов събра три албума в извънземен концерт

Миро Иванов Copyright: Licata.bg

Кой не знае Миро Иванов? Кой не го е слушал? Дали със Сафо, дали със Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, дали със Saint Electrics, а може би с Funkallero, или пък със соловите му албуми за тънки меломани. Именно най-доброто от тези самостоятелни проекти Миро събра за пръв път в извънземен концерт (който се казваше Miroslav Ivanov & The Little Aliens) преди вечер в Sofia Live Club.

За подобно изживяване на сетивата определено трябва да се настроиш на по-фина вълна, за да позволиш на всеки тон да проникне в съзнанието ти без бариери. Изключваш мисълта и включваш чувствата. Поли Герасимова, визуалният артист, който неотлъчно е до музиканта от старта на соловата му кариера, се беше погрижила това превключване и потапяне в музиката да стане възможно най-дълбоко, с луда и въздействаща мултимедия, а сцената беше превърната в Космос със светещи планети около музикантите.

И като казвам музикантите, имам предвид много и едни от най-добрите инструменталисти у нас. Почти всички, с които Миро Иванов е записал трите си солови албума – „Little Alien“ (2019), „Circus“ (2016), „Directions“ (2013).

На първото „кръгче“ до китариста застанаха Евден Димитров (бас), Димитър Горчаков (клавишни), Стефан Горанов (барабани) – момчетата, с които е записан „Little Alien“. Бързо към тях се присъедини Живко Василев (кавал), Денис Попстоев (саксофон) и бийтбоксърът Skiller. Щом Митко Семов хвана палките на барабаните концертът навлезе в онази фаза, в която пред очите ти се визуализират картини, докато в ушите си чуваш саундтрака им. За кратко Евден Димитров отстъпи мястото зад дебелите струни на R.S.Riverman. Милен Кукошаров внесе своя невероятен стил зад клавишите, а Росен Ватев (барабани) смени енергията и ритъма с един удар буквално.

Толкова много и точно тези имена много рядко може да се гледат на една сцена, но Миро Иванов успя да ги събере и спои, за да създаде един концерт, какъвто съвсем не може да се види често. Може би можем да го наречем музикантски, но дотам, докъдето беше демонстрирана невероятна техника и усет към инструментите. Музиката, която произведе тази виртуозна техника на всеки от музикантите обаче е за всеки, просто защото е красива. Дали е поп, рок, джаз, фънк… Всичко това е, но най-вече – добра музика.

Вижте повече от снимките в нашата галерия.

Четете още по темата