Отличен 6 на КОНТРОЛното за „Червената книга“

Контрол @ Mixtape 5 Copyright: Licata.bg

След три години и три поправителни сесии, Контрол получиха „Отличен 6“ от публиката за новия си албум „Червената книга“. Пънк вакханалията от 11 трака събрани между червената обложка на CD-то се развихри за пръв път в цялост на представянето на албума снощи, 29 април, в столичния клуб Mixtape 5.

Новите парчета (които изчакаха толкова дълго, че вместо да получат премиера вече се пеят наизуст) бяха брутално размесени с пънк класиките на легендарната банда. И този микс се получи повече от успешен, защото всички нови песни, са създадени по безупречния критерии на Контрол – никакъв контрол. Правят каквото си искат и с текстовете, и с музиката, и със смесването с други стилове, и с присъствието си на сцена. Добре че на концертите на живо няма как да се сложи пегел.

За пръв път след записите в студио, както каза самият фронтмен Иван Гатев, към бандата се присъедини Радула (Radula, No More Many More), за да изпълнят общата им песен „Цар и господар“. В мелачката след това влязоха набързо старите класики „Не съм нормален“ и „Булка“, гарнирани с новите „Червената книга“ и „От високо“. И така до края публиката се лашкаше между старо и ново,между „блус“ и „танго“, но най-често се завърташе във весело пого.

Емоцията беше като на празник, като на рожден ден – с много наздравици и бесни танци. Вижте снимките!

СЕТЛИСТ:

 1. Герой
 2. Революция
 3. Цар и господар
 4. Не съм нормален
 5. Булка
 6. Червената книга
 7. Сватба
 8. От високо
 9. Ти още ли си тук
 10. Дай ми гроздова
 11. Алкохол блус
 12. Полиция
 13. За теб
 14. Вкус за блус
 15. Танго
 16. Шанс за Земята
 17. Бий хлапето
 18. Апатия
 19. Seek and destroy
 20. Леле Како

Четете още по темата