Hollywood Vampires забиха за пръв път в София (СНИМКИ)

Алис Купър и Джо Пери/ Hollywood Vampires Copyright: Licata.bg/ Kalina Serafimova

Всички чакаха „карибски пират“, а у нас, с The Hollywood Vampires, дойде китаристът, вокалист и адски артист Джони Деп. В комбинация с Алис Купър, Джо Пери и още четирима супер музикантите, първото посещение на бандата се превърна в истински спектакъл със здрав рок и зрелищна сцена и мултимедия.

Концертът на „вампирите“ у нас беше веднъж отложен и веднъж отменен през пандемията, но в крайна сметка Bulgarian Live Music ни ги доведоха и то по, може би, най-добрия начин. Преди да натъпчат сцената с екрани, мултимедия, пушеци, сценични ефекти, гигантски вампирски зъби и какво ли не, почти пълната до горе зала достигна до необходимото настроение благодарение на две супер банди – българите SEVI, който добре познаваме и са доста опитни в тази работа, и новаците Red Roll от Италия, които впечатлиха със суров тежък звук.

Още в мига, в който Hollywood Vampires излязоха пред публиката в зала „Арена София“, стана безкрайно ясно, че няма и капка лъжа в думите им от едно скорошно интервю – на сцената изчезват всички болести и проблеми. Доказателството – Джони Деп е с контузия на крака и шина, дори се качи с бастунче на сцената, което остави и никой от публиката не би и заподозрял в следващите два часа, че има какъвто и да било проблем. По подобен начин Алис Купър и Джо Пери изтръскаха поне по едни 20 години от ЕГН-тата си и всички заедно създадоха една наистина шеметна енергия.

И както започнахме със закачка към филмовата кариера на един от музикантите от The Hollywood Vampires, който всъщност беше най-любопитният обект за българската публика, пък и единствен не го бяхме виждали преди на сцена, така и ще продължим потвърждавайки, че Деп е рок музикант до мозъка на костите си. Да, той може да свири и то наистина добре, предвид че дори физически се локализира до едно от божествата на петте струни Джо Пери. Но Джони съвсем не отстъпва. О, не. Нито пък отстъпва в емоцията, която влага, камо ли във вокалите, които изземаше от време на време от Алис Купър.

Деп е артист, който за късмет или не, винаги създава крайни мнения за себе си. Но без значение как го вижда света, ние снощи го видяхме на мястото му, при първата му любов – рок музиката, китарите и потните концерти.

Hollywood Vampires бяха подготвили сетлист от 20-тина песни, в който наплетоха здраво любимите си кавъри на The Doors, The Who, Дейвид Боуи, Killing Joke, Pink Floyd, заедно с парчета на самия Алис Купър и бандата на Джо Пери – Aerosmith, както и няколко авторски песни. За водещите вокали Алис Купър предаваше отговорността от време на време ту на Джони Деп, ту на Джо Пери. А трите суперзвезди бяха поддържани да блестят от не по-малко блестящите музиканти Томи Хенриксен (китара), Крис Уайз (бас), Глен Собъл (барабани) и мултиинструменталиста Бък Джонсън.

На финала публиката, разбира се, получи дежурното обещание „Ще се върнем“ с надеждата да го спазят, и много лично отношение от Джони Деп, който разпращаше целувки и емоции от сцената.

Hollywood Vampires

SEVI (BG) & RED ROLL (IT)

Четете още по темата