Hills of Rock Sofia (Ден 2) – Какво шоу само! (СНИМКИ)

Five Finger Death Punch @ Hills of Rock Sofia Day 2 Copyright: Георги Ачов за Licata.bg

Стартът на втория ден от първото издание на Hills of Rock Sofia Edition беше даден от единствената българска група в афиша – големите Odd Crew. Бандата е във върховата си форма, след като в края на май пусна новия си албум „Dark Matter (Part I)“, а току-що завърши турнето по представянето му. Момчетата са набрали такава инерция, че завладяха сцената като ураган под жаркото слънце. На Васко Райков, Васил Първановски, Мартин Стоянов и Боян Георгиев определено им отива голямата сцена!

(Виж повече за Ден 1 на фестивала: Hills of Rock Sofia (Day I) – балкански страсти и хипноза от Placebo (СНИМКИ)

SOLENCE

Градусът продължи да се покачва с джипси пънк бандата Kultur Shock, една от традиционно любимите групи на българската публика. След кратка преорганизация, сцената беше отстъпена на Solence. Бандата, която беше лично избрани от хедлайнерите Five Finger Death Punch да се включат в Hills of Rock Sofia. Те бяха и приятната изненада на вечерта с перфектните си изпълнения и сценично поведения. Шведите определено добре знаят как да създават фен база. След като слязоха от сцена, останаха повече от 40 минути за снимки с фенове и автографи. След това се сляха с публиката, за да се забавляват.

ILL NINO

С падането на слънцето дойде време за тежката артилерия. Дивите Ill Nino буквално обладаха сцената, по която не се движеха, а тичаха непрестанно. Латино метълите забиха яко и благодарение на трите китари създадоха невероятно усещане във феновете. На финала публиката беше наградена и с лично посещение от китариста Salvatore Dominguez. Вместо да ги поздрави от пространството между огражденията и сцената, той нагази направо сред първите редици и посвири, докато феновете го държаха на ръце.

FIVE FINGER DEATH PUNCH

Високо стъпало подложиха Ill Nino на колегите си от Five Finger Death Punch, на което те не просто стъпиха, а направо отскочиха с невероятно шоу от тежка музика, пиро и звукови ефекти, сценично поведение, реквизит, облекло… Пълна програма за едно невероятно шоу! Но на първо място – отношение към публиката. От сцената постоянно валяха подаръци към най-малките фенове, а Ivan Moody не спираше да си говори с първите редици от най-запалени последователи на бандата. „Обичаме старите метъли, но това са новото поколение“, сочеше от сцената децата, накацали по раменете на родителите си и им се радваше искрено.

На няколко пъти бандата направи кратки паузи, за смяна на сценичното облекло, част от което беше раздавано на феновете по време на изпълнение. След една такава пауза фронтменът излезе с бухалка, с която здраво удряше по сцената, а после тя стана притежание на малка красавица от публиката.

Огън и оръдейни залпове съпътстваха пищното шоу на Five Finger Death Punch, a микрофон със скелет и огромна змия, даваха завършен вид на уникално шоу, каквото отдавна не е имало у нас. Бандата отдаде дължимото и на публиката като остана на сцената след края на концерта. Всички, които пожелаха, а те бяха наистина много, получиха автографи и перца от тях.

HILLS OF ROCK SOFIA EDITION 2

Веднага след финала на първото издание на Hills of Rock Sofia Edition, организаторите обявиха, че догодина фестивалът ще продължи и пуснаха билети „на тъмно“. Повече информация може да откриете ТУК!

СНИМКИ:

© Георги Ачов за Licata.bg

Четете още по темата