Francofolies – Какъв купон! (ГАЛЕРИЯ)

Imany@ Francofolies Пловдив Copyright: Румина Георгиева/ Licata.bg

След кратка пауза франкофонският фестивал Francofolies се завърна с нова локация – Гребната база в Пловдив, но точно такъв, какъвто го познаваме – безкраен купон, фестивално настроение и супер селекция от интересни поп артисти от световната сцена. Въпреки че в ЛИЦАТА насочваме основно поглед към рок, алтернативната и ъндърграунд сцената, винаги има място за качествено поп изживяване и добър джаз. Затова и нямаше как да си позволим да пропуснем Francofolies.

В първата вечер на фестивала голямата сцена беше огласена от супер концертите на родната сензация Молец – дуото, което за година от малките клубове стигна до разпродадена зала „Христо Ботев“, а скоро и концерт на стадион; магическата Imany с нейния спектакъл Voodoo Cello, съставен изцяло от преработки на поп хитове; андрогинното чудо с неповторим глас LP, гъркинята гаранция за купон Елена Папаризу и френския електронен колектив Bon Entendeur. Партито продължи почти до сутринта.

LP

Лекият дъжд по време на изпълнението на LP, като че дори не беше забелязан от публиката. Преобладаващо млади хора, феновете пееха с пълно гърло и се забавляваха с артистите. Фантастичната LP раздаде цялото си сърце на сцената и пред нея, където по време на изпълнението си раздаваше автографи на публиката, върху всичко, което ѝ подадяха – дрехи, билети, дори дъждобрани.

Imany

За шаманската магия на Imany вече добре знаем. Тя ни я представи точно преди година в зала 1 на НДК с невероятно магичен спектакъл – нейното Voodoo Cello.

(ВИЖ ОЩЕ: Imany изнесе двучасов шамански ритуал в София (СНИМКИ))

Дъжд и настроение

Елена Папаризу беше може би най-енергичния сет, гарниран с гръцки ритми и много хореография и танцьори по сцената. Още от самото начало, преди Молец да се качат и да превърнат публиката в люшкащо се море, което припява всяка дума, зоната пред сцената беше препълнена. Феновете се забавляваха искрено, благодарение на добрата организация, която им позволяваше да намират различни развлечения по щандовете на фестивала, и почти никой не развали настроението си заради закъснението на старта. А то беше продиктувано от удължения саундчек на гъркинята. На финала обаче всички танцуваха цяла нощ, чак до 4 сутринта!

Вижте и усетете емоцията от тази първа вечер на Francofolies в Пловдив в кадрите на Румина Георгиева за ЛИЦАТА.БГ.

ГАЛЕРИЯ

Четете още по темата