Five Finger Death Punch се завърнаха за Sofia Solid 2024 (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Five Finger Death Punch @ Sofia Solid 2024 Copyright: Licata.bg/ Asen Georgiev

Две години след като опитаха да изземат функциите на РВД-то на Летище София в останалото единствено издание на Hills of Rock Sofia Edition, лудите американци Five Finger Death Punch се завърнаха отново в столицата за концерт, част от поредицата събития Sofia Solid.

Предвождани от артистичния Айвън Мууди, те накараха публиката, напълнила Арена София (Колодрума в Борисовата градина), набързо да изсъхне от излелия се малко преди това порой. Дъждобраните бяха хвърлени, пръстите с рогата на дявола бяха вдигнати високо във въздуха и всички запяха с FFDP. Групата представи част от последния си албум „Afterlife“ между добре известните на феновете стари парчета. Комуникацията между сцената и терена течеше толкова добре двупосочно, че малко след началото на шоуто една рожденичка и едно дете от първите редици се оказаха в обятията на Айвън на сцената, откъдето като подарък изслушаха цяла песен.

Въпреки непредвидените трудности, заради които Ice Nine Kills не успяха да стигнат до Sofia Solid, вечерта започна с висока емоция с диджей сет, а метълкор групата от Шефилд MALEVOLENCE така здраво стъпи на сцената, че малко от феновете изобщо усетиха какъв дъжд се изля над тях. Вечерта беше като перфектен сценарии за празник на тежката музика – дъжд, кал, пот и жици.

Вижте как премина Sofia Solid на 2 юли в Арена София в снимките на Асен Георгиев:

Five Finger Death Punch:

MALEVOLENCE:

Публиката:

Абонирай се за официалния YOUTUBE канал на ЛИЦАТА, където ще откриеш интервюта с артисти и видео кадри от концертите в България!

Четете още по темата