Dubioza Kolektiv направиха „София център на планетата“ (СНИМКИ)

Dubioza Kolektiv @ Sofia Copyright: Дени Иванова/ Licata.bg

Подръж ми бирата, да вляза в мошпита на Dubioza„. Така беше снощи на може би най-големия самостоятелен концерт на босненците Dubioza Kolektiv до момента у нас.

Арена София (Колодрума в Борисовата градина) ги посрещна в „пълна“ форма с пот и песен на уста. Ама и на тяхната музика така си ѝ прилича – щастливи мъже, голи до кръста и пеещи рошави жени да подскачат на авангардните балкански ритми на Dubioza. И всичко това обилно полято с бира, която обаче трябваше много да пазиш в танците, защото иначе трябваше да се върнеш на дългите опашки за нова. А никой не искаше да пропусне и миг от купона на жълто-черните.

(ВИЖ ОЩЕ – Dubioza Kolektiv: Искаме да накараме хората да танцуват и мислят едновременно)

Купонът снощи беше допълнително емоционално натоварен и от факта, че Dubioza Kolektiv отпразнуваха 20-тия си рожден ден, а верните им фенове у нас го отбелязаха с едно мощно „Happy Birthday“ по посока на сцената. И както става при най-добрите концерти, дори музиката остава на втори план и всичко се свежда до обмяна на адски силна енергия и емоции между артисти и публика. Точно така се получи и с босненците, които пък върнаха жеста с изпълнение на живо на кавъра на Тодор Колев „Песен за любимия град“, за който изненадващо качиха на сцената рапъра FeeL, който участва и в студийния им запис на парчето.

ОТ БГ С ЛЮБОВ

FeeL, като част от The Top Stoppers, заедно с Wash MC, Yoko и Piro, бяха и една от подгряващите банди на шоуто, заедно с Cool Den. Българските артисти също се радваха на не малко количество публика – явно феновете на Dubioza, а и на нашите банди, вече са тренирани да ходят по-рано на концерти, за да си вземат всяка възможна капка емоция. The Top Stoppers стреляха директно с най-известните си песни и любимото небрежарско поведение, а на „Пушеци“ публиката гръмна.

Вечерта беше открита от шеметно развиващите се бунтари Cool Den, които по традиция стартират концерта си почти мирни, сресани и облечени. Всеки, който не е бил на тяхно участие на живо, остава като ударен с парен чук няколко песни по-късно, когато започват да хвърчат коси и крайници на музиканти, чиито любим спорт е stage diving-а. Няма значение дали свирят на открито или закрито, първи или последни, по светло или по тъмно – електричеството, което произвеждат с динамичната си музика с вкус на пънк/ска и комбинацията от забавни и сериозни социални текстове, направо свети в пространството. Ако хедлайнер не бяха точно Dubioza Kolektiv, като нищо Cool Den можеше да им откраднат шоуто.

И за да не сме голословни Дени Иванова улови за ЛИЦАТА.БГ в снимки всичко, за което говорим!

Dubioza Kolektiv

Cool Den & The Top Stoppers

Четете още по темата