Corey Taylor и помитащата му енергия в София (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Corey Tailor live in Sofia Copyright: Licata.bg/ Ivanichka Kyuchukova

Изключителна енергия, това е Corey Taylor. Създаден да бъде артист, дори конците в суитшърта му отдават енергия щом се качи на сцена. И това не го усетихме за първи път снощи, 30 май, на първия му солов хедлайн концерт, на Арена София (Колодрума в Борисовата градина). Усетихме го и при двете му гостувания със Stone Sour и мега гига със Slipknot преди 2 години на Hills of Rock.

Това вокално чудовище е в изключителна физическа и гласова форма, но излезе на сцената без никаква поза, без стойки и сценични дрехи, единствено с мисъл да покорява (и с моп, за да подсуши подгизналата от пороя настилка). Постоянната му усмивка всява истински смут и объркване в публиката, докато пее за най-тъмните кътчета на душата. Онези, които публично признава, че сам е изследвал, гмуркал се е в тях, излизал е пречупен и пак се е изправял. И в София не пропусна да каже няколко думи за истините, които е открил по време на вътрешното си пътешествие. Позитивната енергия е всичко, които днес търси Corey, защото „има достатъчно много негативна навсякъде около нас“. Изля душата си съвсем искрено и преди изпълнението на „Home“, баладата която е написал за жена си и която изпълни сам с китара. Това обръщане с хастара навън на една публична личност, доброволно играеща ролята на модел на подражение, е може би по-ценно дори от емоцията, която музиката му донесе на зеителите снощи!

Сетлистът беше повече от шарен, като включваше парчета от самостоятелната кариера на Corey Taylor, песни на Slipknot и Stone Sour и една от огромните изненади – „From Can To Can’t“, съвместното им парче с Dave Grohl, което се изпълнява за пръв път на живо извън Америка по време на това турне и София е едва третото му представяне. (Виж сетлист след Фотогалерията).

Black Tooth

Първи на сцената на „Арена София“ се качиха турците от Black Tooth. Заради поройният дъжд, който се изсипа минути преди излизането им, всичко беше опаковано в найлони, но и водата не можа да укроти шантавия фронтмен на бандата Туна Вурал. Българската публика познава сценичното му поведение, особено след първата ни среща на концерта на Pantera миналата година, който те подгряваха.

Но този път Туна съвсем се разпищоли, като още от първата песен беше скочил върху огражденията и влезе в пряк контакт с все още рехавата публика. не му трябваше много време, за да премине на терена и да започне да нахъсва феновете да направят мошпит. Отново не пропусна да отбележи българската си кръв, след което покани всички фотографи на сцената. Последваха още няколко слизания на огражденията. При последното Туна си хареса дете от публиката и го качи на сцената, а малчугана го изуми като запя с него култовата „Walk“ на Pantera.

Siamese

Първото гостуване на датчаните Siamese определено се хареса на набъбналата пред сцената публика. Любопитното съчетание между метъл, денс и електроника се прие като екзотика, в комбинация с хомогенната смес от мелодични и скрийм вокали. Съвсем неочаквано, особено след обяснението на Туна, че е полубългарин, Mirza Radonjica закова още с качването си на сцена, че е роден на 60 км от София, в Сърбия. Старта на вечерта беше като балканска среща, но с метъл вкус.

Момчетата от Копенхаген пристигнаха с чисто новия си албум „Elements“, но тъкмо в разгара на сета им се изля поредната порция проливен дъжд и им се наложи да прекъснат концерта. Върнаха се на сцена и продължиха точно от там, където бяха спрели – най-високата точка на емоцията си. И въпреки че графикът на вечерта беше значително разместен, Corey Taylor успя да излезе точно на време на обърнатата от тази година сцена на Арена София, с което се радвахме и на значително по-добър звук на цялата вечер.

Corey Taylor @ Sofia Solid:

СЕТЛИСТ:

 1. Post Traumatic Blues
 2. Made of Scars (Stone Sour)
 3. Black Eyes Blue
 4. We Are the Rest
 5. Song #3 (Stone Sour)
 6. Beyond
 7. Before I Forget (Slipknot)
 8. SpongeBob SquarePants
 9. Snuff(Slipknot)
 10. From Can to Can’t (Corey Taylor, Dave Grohl, Rick Nielsen & Scott Reeder)
 11. Talk Sick
 12. Home
 13. Midnight
 14. Through Glass (Stone Sour)
 15. The Killing Moon (Echo & the Bunnymen)
 16. 30/30-150 (Stone Sour)
 17. Duality (Slipknot)

Black Tooth @ Sofia Solid:

Siamese @ Sofia Solid:

Четете още по темата