Chrystabell преведе публиката в София по ръба на фантазията (СНИМКИ)

Chrystabell @ Sofia Live Club Copyright: Licata.bg

Музата на Дейвид Линч. Така наричат нестандартната и много артистична Chrystabell, която направи третия си концерт в София по покана на „Аларма Пънк Джаз“. Певицата и актриса преведе отбраната си публика по ръба на фантазиите им, извиквайки всички демони и ангели от подсъзнанието, и представяйки част от парчетата в новия си албум „Midnight Star“.

Концертът ѝ в Sofia Live Club беше една от първите спирки на европейската ѝ обиколка и, всъщност, едно от първите ѝ появявания след пандемията. Зад нея на сцената бяха музикантите Кристофър Смарт (кийборди, ударни и ритми), който при предишното гостуване държеше баса, а снощи дебелите струни бяха поверени на Дженифър Фрейзър; Джон Санчес беше на електрическата китара.

Chrystabell обе пространството не само с музиката си, но и със спектакъла, който бе подготвила. Не само песните ѝ, а всеки неин жест в продължение на около час преразказваха на публиката истории. Погледът приковаваше сценичното ѝ облекло – ексцентрично, но и подчертано сексапилно.

Chrystabell е колкото певица, толкова и актриса. Прави музика повече от 20 години, а нейна най-вярна опора винаги е бил режисьорът Дейвид Линч („Туин Пийкс“). След като я открива, двамата започват дори заедно да пишат песни – той – текстовете, тя – музиката. Така се ражда албума „This Train“ (2011). Линч подпомага и актьорската ѝ кариера, като ѝ поверява главната роля на агент Тами Престън в продължението на „Туин Пийкс“ от 2017 г.

Специални гости на концерта на Chrystabell беше българската банда Dead Man’s Hat, която се появи в малко необичаен състав на сцена. Ража и Илияна бяха придружени на баса от Ташо Колев (Jeremy?) вместо от титуляра Христо Михалков. Само след няколко дни групата ще представи новия си албум “Never Gonna Let You Go” с концерт в Кино Кабана в София на 29 юни.

DEAD MAN’S HAT

CHRYSTABELL

Четете още по темата