Bloodrush с първи концерт в София от 2 години (СНИМКИ)

Bloodrush @ Kupe Copyright: Licata.bg

Bloodrush се завърнаха в България, с нова музика, а най-накрая и на сцена в София, след дълга и мъчителна за феновете им пауза. Над две години момчетата пазеха тишина около себе си. До 18 март, когато пуснаха първия от поредица нови сингли и то на български – „Заедно ли ще горим?“ В съботната вечер (16 април) в столичния клуб КУПЕ се случи дългоочакваната среща между музиканти и публика.

(Прочети още: Завръщането на Bloodrush)

Тази среща беше като между стари приятели, които отдавна не са се виждали, но започват разговора, където са го прекъснали преди време. Фронтменът Коста Коларов водеше двустранен диалог с феновете след всяко парче и надигаше чаша за поздрав. Бандата редеше сетлист, който се разхождаше от първия албум – No Man’s Land, през втория – Quench, до новото „Заедно ли ще горим?“, че дори и предстоящите сингли, които още не са издадени официално, но бяха посрещнати повече от бурно.

Разхождайки се из цялата си дискография, Bloodrush демонстрираха огромната промяна в стила, която са претърпели и забележителната трансформация в музицирането. Гръмовните, агресивни вокали, дават път на изпипаното и значително успокоено пеене. Тежката ритъм секция (особено с виртуозния и светкавично бърз Мартин Кирилов) обаче остава почти непроменена и се стоварва като чук върху ушите. Всичко това е премерено примесено със синтове, което превръща звука на групата в наистина богат и цветен.

Bloodrush @ КУПЕ:

Четете още по темата