A to JazZ фестивал

A to JazZ се завръща за своето десето издание на 9,10 и 11 юли отново на поляните в Южен Парк II в София.

Фестивалът е едно от най-любимите летни преживявания в столицата, като тази година ще събере страхотни чуждестранни хедлайнери и най-добрите родни джаз музиканти. На сцената му ще се случат много премиери на нови албуми, а по зелените килими на Южен парк ще се пее и танцува.

За десетото издание на A to JazZ у нас пристигат Bokanté. Групата на четирикратния носител на „Грами“ Snarky Puppy е шарен сбор от 8 музиканти от 4 континента. Те ще представят най-продавания си албум, който е и номиниран за „Грами“ – „What Heat”, от 2020 г. Втората вечер ще е посветена на безграничния талант на Милчо Левиев. Неговите последни джаз аранжименти на емблематични музикални произведения, записани от него в албума „Соната 57“, издаден посмъртно през 2021 г., ще бъдат изпълнени от Антони Дончев Квартет, Дейвид Линч (САЩ) и Хюман Тъч (Гърция), в компанията на неповторимата Вики Алмазиду и виртуозът Теодосий Спасов.

За A to JazZ пристига и  Хосе Джеймс с най-новата си банда. Ще представи последните си два албума от 2020г и 2021 г. От Истанбул пристига зашеметяващата етно джаз изпълнителка Бурджу Карада заедно със своя квинтет.

Специален фокус на тазгодишния фестивал са младите български артисти и тяхната най-нова продукция, създадена в предизвикателните условия на изминалата пандемична година. Брилянтни български проекти като Терзийски-Логозаров с албума „Settlers“, „Сетива“ на Ангел Дюлгеров, певицата Лина Никол, Живко Василев Квинтет, триото Виа Мавис и The Essential FUNK Trombone на Вили Стоянов, Arrow и SoulBmoll ще направят фестивални премиери на новите си авторски албуми.

Ще има още джем сешъни, детска образователна програма A to JazZ Kids, сутрешната йога закуска и спортната зона.

БИЛЕТИ

По традиция фестивалът остава с безплатен вход.

ПРОГРАМА

9 юли18:00 чArrow trio
19:00 чСетива на Ангел Дюлгеров
20:00 чBurcu Karadag
21:00 чBokanté
10 юли18:00 чVia Mavis
19:00 чLina Nikol
20:00 чТерзийски-Логозаров представят „Settlers“
21:00 чМилчо Левиев Завинаги
11 юли18:00 чSoulBmoll
19:00 чЖивко Василев Квинтет
20:00 чThe Essential Funk Trombone
21:00 чJose James

ОБРАТНО КЪМ ВСИЧКИ ФЕСТВАЛИ!

Четете още по темата