A to JazZ 2024 – Ден 2: McCoy Tyner Legends, Kinga Glyk, Александър Славчев (ФОТОГАЛЕРИЯ)

McCoy Tyner Legends / A to JazZ 2024/ Day 2 Copyright: Licata.bg/ Rumina Georgieva

Джаз легенди, съвременни диктатори на стила и български таланти озвучиха поляната на Южен парк II във втората вечер на фестивала A to JazZ 2024 снощи, 5 юли.

ВИЖ КАК ПРЕМИНА ДЕН 1 НА A TO JAZZ 2024 ТУК!

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ДЕН 3 НА A TO JAZZ 2024 ТУК!

Първи на сцената се качиха талантливите млади надежди от група Postcard, които представиха и първия си албум „Stories“. След тях, пред публиката излезе опитния Александър Славчев и групата му от истински виртуози, които раздвижиха настроението до танцувално с композициите от първия му солов албум „Пътят към теб“. Класически соул, фънк и арендби звук се понесоха из лятната вечер. Заедно с Александър на сцената се качиха още брат му Радослав Славчев Riverman (бас), Миро Иванов (китара), Деян Илиев (барабани), Александър Васев (пиано), Денис Попстоев (саксофон), Георги Стойков (тромпет), Владислав Мичев (тромбон) и триоTtriniti, a специален гост вокалист беше талантливата Martinna.

Kinga Głyk, е истински виртуоз на бас китарата, който идва от Полша. Тя вече е спечелила сърцата на публиката в Европа, а вече и на българската с експресивните си изпълнения на живо.

Финалът на вечерта беше сложен от звездна група музиканти, които отдадоха почит към творчеството на големия McCoy Tyner. Бендът беше изведен от  басиста Ейвъри Шарп, който в продължение на 20 години свири с покойния гений на пианото McCoy Tyrner.

Всички снимки от втората вечер на A to JazZ 2024 са дело на Румина Георгиева за ЛИЦАТА.

McCoy Tyner Legends:

Kinga Glyk:

Александър Славчев:

Абонирай се за официалния YOUTUBE канал на ЛИЦАТА, където ще откриеш интервюта с артисти и видео кадри от концертите в България!

Четете още по темата